ΕΚΤΑΚΤΟ: Ελλάδα & Αρμενία για Στρατιωτική τεχνολογική Συνεργασία

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ελλάδα & Αρμενία για Στρατιωτική τεχνολογική Συνεργασία

Σύμφωνα με το Αρμενικό Υπουργείο Τεχνολογίας, η Αρμενία και η Ελλάδα αναπτύσσουν νέες συνεργασίες στον τομέα της τεχνολογίας. Αυτό ειπώθηκε στη συνάντηση του Υπουργού Τεχνολογίας της Αρμενίας Hayk Chobanyan με τον Έλληνα Πρέσβη στην Αρμενία Ευάγγελο Τουρνάκη και τον Στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας Συνταγματάρχη Γεράσιμο Αυλωνίτη που πρώτοι στο NEMESISHD.GR σας παρουσιάζουμε στην Ελλάδα

Λόγω των ισχυρών πολιτικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών δεσμών μεταξύ των δύο εθνών, η Αρμενία και η Ελλάδα διατηρούν εξαιρετικές διπλωματικές σχέσεις. Τα δύο κράτη συνδέουν ισχυροί δεσμοί που έχουν της ρίζες τους τόσο στην ιστορία και τη θρησκεία όσο και στον πολιτισμό.

Η Αρμενία βρέθηκε πρόσφατα σε πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν για την περιοχή του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) ο οποίος κατέληξε με την Αρμενία να χάνει σημαντικό κομμάτι της περιοχής. Πλέον, τουλάχιστον μισό χρόνο μετά τη λήξη του πολέμου, υπάρχει ακόμα ένταση στα σύνορα των δύο χωρών με μεμονωμένα περιστατικά να συμβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον, ότι η Αρμενία σχεδιάζει και παράγει τα δικά της, εγχώριας κατασκευής UAVs, παράγωντας ακόμα και UAVs τύπου kamikaze.

Share
Translate »