ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Τουρκία πλήρωνε συμμάχους του ΤΡΑΜΠ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Τουρκία πλήρωνε συμμάχους του ΤΡΑΜΠ

Ξένοι πράκτορες αποκαλύπτεται απο τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ οτι πληρώθηκαν περισσότερα από 30,5 εκατομμύρια δολάρια για να επηρεάσουν την πολιτική ή την κοινή γνώμη των ΗΠΑ υπερ των τουρκικών συμφερόντων κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει για τον Ρούντι Τζουλιάνι, η οποία ενδέχεται να αποκαλύψει ακόμα περισσότερες λεπτομέριες όσον αφορα τον Τουρκικό χρηματισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με φερόμενες προσπάθειες που έκανε ο Τζουλιάνι για να ασκήσει πιέσεις στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για λογαριασμό τουρκικών συμφερόντων.

Ο Τζουλιάνι, πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, προέτρεψε τον Τραμπ το 2017 να αποσύρει τις ομοσπονδιακές κατηγορίες εναντίον του Ρέζα Ζαράμπ, ενός Ιρανοτουρκικού εμπόρου χρυσού.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδίωξε επίσης δημοσίως να αποσύρει τις κατηγορίες.

Ο Ζαράμπ κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τη Halkbank, την τουρκική κρατική τράπεζα, να στείλει δισεκατομμύρια δολάρια στο Ιράν κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων. Ο πρώην δήμαρχος ενθάρρυνε επίσης τον Τραμπ να εκδώσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν, εξόριστο Τούρκο κληρικό, πίσω στην Τουρκία κάνοντας τους ισχυρισμούς περί χρηματισμού απο την Τουρκία αρκετα αληθινούς κατα την γνώμη μας.

Share
Translate »