Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξοπλισμοί: Το τεθωρακισμένο CV-90 και το ισχυρό 3D ραντάρ Ground Master 400a παρουσιάστηκαν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Νέες συναντήσεις με εξοπλιστικό ενδιαφέρον είχαμε απο το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σχετικά με το τεθωρακισμένο CV-90 και το ραντάρ Ground Master 400a.

Συγκεκριμένα όσον αφορά το CV-90 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε:

«Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας BAE SYSTEMS, σχετικά με το τεθωρακισμένο όχημα μάχης CV– 90» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τεθωρακισμένα CV-90 | Εξοπλισμοί: Το τεθωρακισμένο CV-90 και το ισχυρό ραντάρ Ground Master 400a παρουσιάστηκαν - NEMESIS HD
Τεθωρακισμένα CV-90 (U.S. Army photo by Visual Information Specialist Markus Rauchenberger/released)

Λίγα λόγια για το CV-90

Το CV-90 αναπτύχθηκε ειδικά για τον σκανδιναβικό στρατό, το όχημα έχει πολύ καλή κινητικότητα σε χιόνι και υγροτόπους, ενώ μεταφέρει οκτώ ή έξι ανάλογα την έκδοση, πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες.

Επί του παρόντος, 1.280 οχήματα σε 15 παραλλαγές είναι σε υπηρεσία με επτά χώρες χρήστες, τέσσερις από τις οποίες είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Σχετικά με το Ground Master 400a το ΥΠΕΘΑ ανακοινώνει:

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Thales Group», κ. Ray Alexander (Sales Manager), κ. Desert Thomas (Product Line Manager Surface Radars), κ. Grangereau Alain (Bid Manager Surface Radars) και κ. Γεωργιάδη Αθανάσιο (Key Account Manager & Business Development Manager, Defence and Security) με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση εκ μέρους της εταιρείας των δυνατοτήτων του Ραντάρ Ground Master 400a» καταλήγει η ανακοίνωση.

Λίγα Λόγια για το Ground Master 400a (GM400a)

Εξοπλισμοί: Το τεθωρακισμένο CV-90 και το ισχυρό ραντάρ Ground Master 400a παρουσιάστηκαν - NEMESIS HD
GROUND MASTER 400 PHOTO: By MKFI – Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43374182

Το Ground Master 400 είναι ένα κινητό σύστημα ραντάρ που κατασκευάζεται από την Thales Group.

Το GM400 είναι ένα πλήρως ψηφιακό ραντάρ αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας 3D, παρακολουθεί ένα ευρύ φάσμα στόχων από αεροσκάφη που πετούν πολύ χαμηλά έως αεροσκάφη μικρής διατομής ραντάρ, όπως τα UAV ή οι πυραύλοι κρουζ (cruise).

Η έκδοση που εξετάζει το ΓΕΑ η GM400α (GM400A) εντοπίζει στόχους μέχρι και 515 χιλιόμετρα μακρία.

Διαβάστε ακόμα: Γερμανική στήριξη στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία, αλλά τα λόγια δεν είναι αρκετά (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα