Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ταραχή στη Τουρκία: «Οι Έλληνες μπλοκάρουν τα νέα Τουρκικά F-16 απο τις ΗΠΑ»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Νεύρα προκάλεσε η είσοδος ενός απο τις δύο τροπολογίες του βουλευτή των ΗΠΑ Chris Pappas, ο οποίος μάχεται για να εμποδίσει την πώληση αναβαθμισμένων F-16 στην Τουρκία αλλά και τα κιτ εκσυχρονισμού τους σε F-16 Viper (F-16V).

Οι Τούρκοι πανυγηρίζουν σε κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ή φιλικά προσκείμμενα στον Ερντογάν ότι δεν μπήκαν και οι δύο τροπολογίες, αλλά ξεχνούν να ενημερώσουν ότι μετά απο διαπραγματεύσεις, οι δύο τροπολογίες που κατέθεσαν Chris Pappas και Frank Pallone έγιναν μία, με κοινά σημεία που συνδιάζει στοιχεία και των δύο τροπολογιών.

Ταραχή στη Τουρκία:«Οι Έλληνες μπλοκάρουν τα Τουρκικά F-16V απο τις ΗΠΑ»
Photo by Jerry Gunner, CC BY 2.0

Σύμφωνα με την ERT και την Λένα Αργύρη η τροπολογία αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος (των ΗΠΑδεν μπορεί να πωλήσει ή να εγκρίνει άδεια για την εξαγωγή νέων αεροσκαφών F-16 ή τεχνολογίας αναβάθμισης F-16 ή κιτ εκσυγχρονισμού σύμφωνα με οποιαδήποτε αρχή που προβλέπεται από τον νόμο περί ελέγχου εξαγωγών όπλων (22 U.S.C. 2751 κ.ε.) στην κυβέρνηση της Τουρκίας ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή όργανο της Τουρκίας, εκτός εάν ο Πρόεδρος (των ΗΠΑ) παράσχει πιστοποίηση στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και στις επιτροπές Άμυνας του Κογκρέσου ότι:

Αυτή η μεταφορά είναι προς το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και λεπτομερή περιγραφή των συγκεκριμένων μέτρων που έχουν ληφθεί για να διασφαλιστεί ότι τέτοια F-16 δεν χρησιμοποιούνται από την Τουρκία για επαναλαμβανόμενες μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα» αναφέρει η τροπολογία.

Η τροπολογία έχει περάσει στην αρμόδια επιτροπή για ψήφιση κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τέλος του μήνα.

Πανικός στην Τουρκία: «Οι Έλληνες μας μπλοκάρουν τα F-16 απο τις ΗΠΑ»
U.S. Air Force photo by Senior Airman Daniel Hernandez

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλάνε για νίκη χωρίς να εξηγούν τι ακριβώς κέρδισαν αλλά αμέσως μετά αναφέρουν ότι οι Έλληνες μπλοκάρουν συνεχώς την πώληση νέων F-16 και την αναβάθμιση των παλαιότερων σε επίπεδο F-16V στην Τουρκία.

Το πώς γίνεται να κερδίζουν, απο την στιγμή που αναφέρουν οτι είναι τεράστιο εμπόδιο, μάλλον ακολουθεί την ίδια συλλογιστική πορεία με αυτήν που έχουν για το Αιγαίο και τα Ελληνικά νησιά.

NEMESISHD.GR με πληροφορίες απο ERTNews

Διαβάστε ακόμα: Εξοπλισμοί: Το τεθωρακισμένο CV-90 και το ισχυρό 3D ραντάρ Ground Master 400a παρουσιάστηκαν (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα