κοινή αποστολή εκπαίδευσης, Έκπληκτοι έμειναν οι Αμερικανοί με τα ελληνικά πληρώματα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, NEMESIS HD

Έκπληκτοι έμειναν οι Αμερικανοί με τα ελληνικά πληρώματα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού

H Eddie’s Odyssey,ειναι μια πρώτη του είδους, κοινή αποστολή εκπαίδευσης στη νησίδα Βελοπούλα Παραπόλα) στο Αιγαίο Πέλαγος, εκτελέστηκε μεταξυ 13-14 Ιανουαρίου και ανέδειξε το επίπεδο συνεργασίας των Ελληνικών δυνάμεων.

Με τις ενοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ με τους Αμερικανούς να μένουν εκπληκτοι με τα πληρώματα των Ελληνικών ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

Η άσκηση, αποτελούνταν από Αμερικανικά ελικόπτερα Apache, μεταφορικά UH-60M και HH-60M Black Hawk και απο ελικόπτερα της 1ης ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού με δύναμη ελικόπτερων CH-47D Chinook αλλα και ελληνικών Apache.

Στόχος της άσκησης η προσομοίωση αεροπορικής επίθεσης σε εχθρική νήσο με την συμμετοχή ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας που μεσω χρήσης στοχοποιήσης laser έδιναν στόχο στα Ελληνικά και Αμερικανικά Apache για βολές πυραύλων HELLFIRE.

“Αυτές οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες δίνουν την ευκαιρία και στις δύο πλευρές να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε διάφορες συνθήκες”, δήλωσε Έλληνας υπολοχαγός των Ειδικών δυναμεων.

«Ένα από τα σπουδαία πράγματα που είμαστε εδώ στην Ελλάδα είναι ότι οι Έλληνες συνεργάτες μας έχουν μια τεράστια εμπειρία στις πτήσεις πολύ χαμηλά πάνω από το νερό», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος Μάρστον.

Η Άσκηση ολοκληρώθηκε με αριστα αποτελέσματα σύμφωνα με επιτελικές πηγές αλλα και την ανακοίνωση των Αμερικανικών δυνάμεων.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »