Ειδικά εκπαιδευμένα δελφίνια στο οπλοστάσιο της Ρωσίας

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Σε δελφίνια φαίνεται να έχει αναθέσει την άμυνά της στη θάλασσα η Ρωσία, σύμφωνα με ανάλυση του ναυτικού ινστιτούτου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανάλυση δορυφορικών εικόνων από τη Maxar και το Ναυτικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών, η Μόσχα τοποθέτησε εκπαιδευμένα δελφίνια στην είσοδο ενός σημαντικού λιμανιού στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανόν για να προστατεύσει ναυτική βάση από ενδεχόμενες ουκρανικές επιδρομές.

Σύμφωνα με μια ανάλυση των δορυφορικών εικόνων από τον στρατιωτικό αναλυτή H. I. Sutton για το ναυτικό ινστιτούτο, δύο φορητοί «στάβλοι» με δελφίνια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης τον Φεβρουάριο, περίπου το διάστημα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Ο Sutton υπέθεσε ότι στα δελφίνια θα μπορούσε να ανατεθεί να εμποδίσουν Ουκρανούς δύτες να διεισδύσουν στο λιμάνι και να σαμποτάρουν εκεί σκάφη, καθώς το λιμάνι βρίσκεται λίγο έξω από την εμβέλεια των ουκρανικών πυραύλων.

Ο Sutton δήλωσε στο NBC News ότι η Ρωσία είχε χρησιμοποιήσει ξανά την ίδια μέθοδο στην Tartus της Συρίας το 2018 ώστε να αποτρέψει υποβρύχιες επιχειρήσεις αντίπαλων κρατών.

Σύμφωνα με τους Times της Μόσχας την περιόδο της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία χρησιμοποιούσε τη βάση της Σεβαστούπολης για να εκπαιδεύει δελφίνια στην ανίχνευση ναρκών και την τοποθέτηση εκρηκτικών σε πλοία.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 η Ρωσία ξεκίνησε ξανά να εκπαιδεύει δελφίνια. Μάλιστα, μια φάλαινα που βρέθηκε το 2019 στη Νορβηγία να φοραέι ένα λουρί με κάμερα και την επιγραφή «εξοπλισμός Αγίας Πετρούπολης» φανερώνει την επέκταση του ρωσικού προγράμματος.

Διαβάστε ακόμα: ADEX μεταξύ Γαλλικής και Ελληνικής φρεγάτας με τη συμμετοχή F-16 και F-4 – NEMESIS HD

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Exocet: Ο Αντιπλοϊκός πύραυλος των FDI, Rafale και Super Vita

Ένα από τα βασικό όπλα που εξοπλίζουν τόσο μονάδες...

F-35 DAS (Distributed Aperture System): Η Εναέρια Υπεροχή ένα βήμα πιο κοντά

Το F-35 DAS (Distributed Aperture System) προσφέρει στον πιλότο...