ΕΔΩΣΕ ΣΤΕΓΝΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Δίναμε Τουρκικά όπλα στους τρομοκράτες”

ΕΔΩΣΕ ΣΤΕΓΝΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Δίναμε Τουρκικά όπλα στους τρομοκράτες”

Ο Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ κατακεραύνωσε την Τουρκία αποκαλύπτοντας παραδόσεις όπλων του Τουρκικού στρατού σε οργάνωση της Αλ Κάιντα στη Συρία και παράνομο εμπόριο όπλων και με άλλες τρομοκρατικές ομάδες.

Ο Πεκέρ “έδωσε στεγνά” δύο από τους βοηθούς του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι είπε ότι ήταν υπεύθυνοι για τη διοργάνωση αυτών των δραστηριοτήτων.

Ένας από αυτούς είναι ο απόστρατος Τούρκος στρατηγός Adnan Tanrıverdi, ιδρυτής και επικεφαλής της Τουρκικής παραστρατιωτικής οργάνωσης SADAT που λειτουργούσε ως δούρειος ίππος στη Συρία.

Ο Πεκέρ κατηγόρησε τη SADAT ότι έστειλε όπλα και εξοπλισμό στην Αλ-Νούσρα, παρακλαδί της Αλ Κάιντα στη Συρία, το 2018. Ο Adnan Tanrıverdi ήταν ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν εκείνη τη χρονική περίοδο.

Το Μέτωπο Al-Nusra μετονομάστηκε ως Jabhat Fatah al-Sham το 2016 και συγχωνεύτηκε με άλλες ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες το 2017 για να σχηματίσει το Hayat Tahrir al-Sham, το οποίο επί του παρόντος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Idlib της Συρίας, όπου η Τουρκία έχει επίσης ενεργή στρατιωτική παρουσία για να αποτρέψει την κατάληψη της πόλης απο τον Άσαντ.

Στις αρχές του 2018, ο Πεκέρ είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες στρατιωτικού εξοπλισμού που είχε στείλει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες απεικόνιζαν μεγάλες ποσότητες βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού του Τουρκικού στρατού.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »