ΕΔΩΣΕ ΣΤΕΓΝΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Δίναμε Τουρκικά όπλα στους τρομοκράτες”

ΕΔΩΣΕ ΣΤΕΓΝΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Δίναμε Τουρκικά όπλα στους τρομοκράτες”

Ο Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ κατακεραύνωσε την Τουρκία αποκαλύπτοντας παραδόσεις όπλων του Τουρκικού στρατού σε οργάνωση της Αλ Κάιντα στη Συρία και παράνομο εμπόριο όπλων και με άλλες τρομοκρατικές ομάδες.

Ο Πεκέρ “έδωσε στεγνά” δύο από τους βοηθούς του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι είπε ότι ήταν υπεύθυνοι για τη διοργάνωση αυτών των δραστηριοτήτων.

Ένας από αυτούς είναι ο απόστρατος Τούρκος στρατηγός Adnan Tanrıverdi, ιδρυτής και επικεφαλής της Τουρκικής παραστρατιωτικής οργάνωσης SADAT που λειτουργούσε ως δούρειος ίππος στη Συρία.

Ο Πεκέρ κατηγόρησε τη SADAT ότι έστειλε όπλα και εξοπλισμό στην Αλ-Νούσρα, παρακλαδί της Αλ Κάιντα στη Συρία, το 2018. Ο Adnan Tanrıverdi ήταν ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν εκείνη τη χρονική περίοδο.

Το Μέτωπο Al-Nusra μετονομάστηκε ως Jabhat Fatah al-Sham το 2016 και συγχωνεύτηκε με άλλες ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες το 2017 για να σχηματίσει το Hayat Tahrir al-Sham, το οποίο επί του παρόντος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Idlib της Συρίας, όπου η Τουρκία έχει επίσης ενεργή στρατιωτική παρουσία για να αποτρέψει την κατάληψη της πόλης απο τον Άσαντ.

Στις αρχές του 2018, ο Πεκέρ είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες στρατιωτικού εξοπλισμού που είχε στείλει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες απεικόνιζαν μεγάλες ποσότητες βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού του Τουρκικού στρατού.

Share
Translate »