ΔΩΡΟ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Δεκάδες οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

ΔΩΡΟ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Δεκάδες οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

Δεν έμειναν μόνο στα λόγια και τις αναρτήσεις του Τσαβούσογλου οι σημερινές προκλήσεις της Τουρκίας καθώς εκτός από τις επισκέψεις του Τούρκου ΥΠΕΞ και όσα είπε περί “τουρκικής” μειονότητας, η γειτονική χώρα πραγματοποίησε παράλληλα και παραβιάσεις του εναέριου χώρου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ 4 τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235 καθώς και 6 ελικόπτερα προχώρησαν σε 51 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χωρου της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί έφτασε αεροπορικώς στην Ελλάδα ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός ξεκίνησε το ταξίδι του στη χώρα μας με ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη όπου εν τέλει δεν έλαβε ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από τη μουσουλμανική μειονότητα την οποία ο ίδιος επιμένει να αποκαλεί “τουρκική”.

Το απόγευμα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έφτασε στην Αθήνα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ανεπίσημο δείπνο που παραθέτει ο ομόλογός του Νίκος Δένδιας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας, ενώ αύριο το πρωί ξεκινάει το επίσημο μέρος της παραμονής του και πρόκειται να συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών και πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »