Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

13 ΓΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΜΑΛΙ – ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ TIGER ΜΕ COUGAR

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Δεκατρείς στρατιώτες από τη δύναμη Barkhane της Γαλλίας στο Μάλι σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης ενάντια σε τζιχάντiστες στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Elysee.

Το ατύχημα συνέβη τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ οι δυνάμεις αφορούσαν τους μαχητές που πραγματοποίησαν σειρά θανατηφόρων χτυπημάτων στο βόρειο Μάλι τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Εμμανουέλ Μακρόν


“Ο πρόεδρος χαιρετίζει με τον μέγιστο σεβασμό τη μνήμη αυτών των στρατιωτών … οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε μια επιχείρηση και πέθαναν για τη Γαλλία στη σκληρή μάχη κατά της τρομοκρατίας στο Σαχέλ”, πρόσθεσε σε δήλωση.

Το ατύχημα φέρνει 38 τον αριθμό των Γάλλων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Μάλι μετά την έναρξη της επεμβασης.

Η Γαλλία διαθέτει περίπου 4.500 στρατιώτες στη χώρα, στο πλαίσιο της επιχείρησης Barkhane, η οποία έχει ως κύριο καθήκον την οικοδόμηση και εκπαίδευση τοπικών δυνάμεων ασφαλείας αλλά και τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών.

Έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την αιτία της σύγκρουσης, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Φλωρεντία Πάρι σε ξεχωριστή δήλωση.

Οι πηγές του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι ένα επιθετικό ελικόπτερο Tiger συγκρούστηκε με ένα μεγαλύτερο ελικόπτερο Cougar.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα