Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο ΙΝΔΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ SPIKE

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Ινδικός στρατός άρχισε να προμηθέυεται τον Οκτώβριο έναν αριθμό ισραηλινών αντιαρματικών κατευθυνόμενων βλημάτων (ATGM), σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες.

Η πρώτη παρτίδα 210 πυραύλων, με δώδεκα εκτοξευτές, έφτασαν στην Ινδία στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Ο Ινδικός Στρατός εχει επί του παρόντος αρκετά μοντέλα ρωσικών / σοβιετικών και γαλλικών ATGMs. Έχει μεγάλη απαίτηση για ATGM τρίτης γενιάς, με εμβέλεια άνω των 2,5 km και δυνατότητες fire & forget , για να εξοπλίσει όλα τα 382 τάγματα πεζικού και 44 μονάδες μηχανικού πεζικού.

Spike ATGM

Ο Spike ATGM είναι ισραηλινό αντιαρματικό και αντιαεροπορικός πυραύλος (HEAT) υψηλής αντοχής.

Ο πυραύλος σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems. Διατίθεται σε φορητές συσκευές, εκτόξευσης βλημάτων και εκδόσεις που εκτοξεύονται με ελικόπτερο και βρίσκεται στην πέμπτη γενιά του.

Εκτός από το lock και την καταστροφή στόχων μέσα από την οπτική επαφή του εκτοξευτή (“fire-and-forget”), ορισμένες παραλλαγές του πυραύλου είναι ικανές να κάνουν ένα προφίλ κορυφαίας επίθεσης μέσω ουσιαστικά κλειδώματος μετά την εκτόξευση (LOAL)) ·

Είναι παρόμοιο με το προφίλ πτήσης με ανύψωση τροχιάς των ATGM US FGM-148 Javelin.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα