Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Δύναμη των RAFALE φέρνει την Κύπρο «πιο κοντά»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τον νέο ΥΠΕΞ της Κύπρου υποδέχτηκε σήμερα ο Νίκος Δένδιας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Οι δύο υπουργοί είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες, δηλώσεις στον Τύπο και γεύμα εργασίας.

Σύμφωνα με αναρτήσεις των υπουργών, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν το Κυπριακό, η διμερής συνεργασία, σχήματα περιφερειακής συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Συνεχίζουμε την αμέριστη στήριξή μας για την επίτευξη μιας βιώσιμης, δίκαιης λύσης του Κυπριακού. Μιας λύσης που θα βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα είναι απολύτως συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο: μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία,» επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα. Τα αεροσκάφη Rafale θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην προστασία και την άμυνα του Ελληνισμού. Σηματοδοτούν τους ισχυρούς δεσμούς, αλλά και τη στρατηγική σχέση της Ελλάδας με τη Γαλλία.

Η Τουρκία συνεχίζει δυστυχώς τις προκλητικές ενέργειές της παραβιάζοντας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. Αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά, θα συνεχίσουμε να θέτουμε καθαρά στην ΕΕ και στα διεθνή fora,» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ελλαδίτης υπουργός.

Οι δύο ΥΠΕΞ παρακολούθησαν επίσης από το μπαλκόνι του υπουργείου την έλευση των ελληνικών Rafale από τη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται, ότι πρίν ένα χρόνο, όταν υπεγράφη η συμφωνία για τα Rafale, ο Τούρκος απόστρατος Συνταγματάρχης Οσμάν Μπασιμπουγιούκ είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι τα Rafale αποτελούν θανάσιμη απειλή για την Τουρκία στο Αιγαίο, αφού χάρη στο ραντάρ AESA που διαθέτουν θα μπορούν να καταρρίπτουν τουρκικά F-16 χωρίς καν ο Τούρκος χειριστής να προλάβει να αντιδράσει.

Ως Nemesis HD έχουμε να πούμε ότι η Κύπρος όχι μόνο δεν κείται μακράν, αλλά πλέον με τα νέα μας μαχητικά θα είναι πιο κοντά από ποτέ.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα