ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ RAFALE - F16V: "Η Ελλάδα θα έχει συντριπτική αεροπορική...

ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ RAFALE – F16V: “Η Ελλάδα θα έχει συντριπτική αεροπορική υπεροχή”

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Βιάστηκαν να χαρούν οι Τούρκοι – Απάντηση Μενέντεζ για τα F-16

Δεν προλαβαίνουν να βαρέσουν παλαμάκια οι Τούρκοι με τις...

Απειλητική δήλωση της Λιβύης κατά της Ελλάδας

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης εξέδωσε μια...

VCAC MEPHISTO: Ο Γαλλικός καταστροφέας αρμάτων

To VCAC Mephisto είναι ένα γαλλικό αμφίβιο Tank Destroyer...

«ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22»: Σε υψηλή ετοιμότητα ο στόλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22», στέλνοντας...

Ο απόστρατος Συνταγματάρχης Οσμάν Μπασιμπουγιούκ, ο οποίος έχει υπηρετήσει στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία για πολλά χρόνια σε συνεντευξή του στο Independent Turkey.

Μίλησε για αεροπορική στρατιωτική ανισορροπία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετα την αγορά των RAFALE & των πυραύλων METEOR που θα εξοπλίζουν τα εν λόγω αεροσκάφη.

O συγκεκριμένος συνταγματάρχης ξεκίνησε την συνεντευξή του υπενθυμίζοντας ότι ότι η Ελλάδα θα προμηθεύτει πυραύλους Scalp, AM39 Exocet, Mıca και πυραύλους Meteor μαζί με τα RAFALE, δήλωσε ο Μπασιμπουγιούκ κάνοντας δηλώσεις οι οποιές αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση στο Αιγαίο ( πράγμα σπάνιο για την Τουρκική αρθρογραφία)

“Τα αεροσκάφη Rafale και τα πυρομαχικά που αναφέραμε παραπάνω είναι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Είπε,” Θα συμβάλει τρομερά στην επιχειρησιακή της ικανότητα. “

Ακόμα, πρόσθεσε τις λεπτομέρεις του χάσματος που η Ελληνική πολεμική αεροπορία θα δημιουργήσει στους Τούρκους με την συγκκριμένη αγορα:

“Το Rafale είναι ένα αρκετά νέο και προηγμένο αεροσκάφος που ονομάζεται γενιά 4,5.

Τα Rafale έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα αεροσκάφη 3ης γενιάς F-16 που έχουμε.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του αεροπλάνου. Διαθέτει ένα ραντάρ ελέγχου πυρκαγιάς ThalesAESA RBE2 που εκτελεί πολυλειτουργική παθητική ηλεκτρονική σάρωση.

Αυτό το ραντάρ, το οποίο δεν απαιτεί μηχανική κίνηση περιστροφής κεραίας, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα από μεγάλες αποστάσεις και να αλληλεπιδρά με πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα.

Χάρη στο ραντάρ AESA των Rafale, τα RAFALE θα εντοπίζουν το Τουρκικο F-16 πριν μπορέσει να το καταλάβει ο Τούρκος χειριστής, με αποτέλεσμα το RAFALE να το κλειδώσει και χάρη στην εμβέλεια του πυραύλου Meteor, το Rafale θα καταρρίψει το F16 χωρίς το Τουρκικό να μπορεί να αντιδράσει.

Το ωραίο σημείο ομως της συνέντευξης ερχεται τωρα καθώς προσθέτει:

“Όσον αφορά την αεροπορική υπεροχή, εάν συγκρίνουμε τα υπάρχοντα αεροσκάφη F-16 της Τουρκίας με το Rafale.

Χάρη στο ραντάρ AESA των Rafale, θα δει το Τουρκικο F-16 πριν μπορέσε να το δει ο Τούρκος χειριστής, θα το κλειδώσει και χάρη στην εμβέλεια του πυραύλου Meteor, το Rafale θα καταρρίψει το F16 χωρίς το Τουρκικό να μπορεί να αντιδράσει.

Αυτό το πλεονέκτημα ξερετε τι μπορει να κάνει;

Σε μια πιθανή σύγκρουση, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα εχει αεροπορική υπεροχή”

Τέλος, Μπασιμπουγιούκ μίλησε και για την αναβάθμιση των F16 στην εκδοση Viper και μιλησε για θανάσιμη απειλή απο την Ελλάδα.

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ