ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον Εθνικό εναέριο χώρο”

ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον Εθνικό εναέριο χώρο”

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα, πρόκειται να προχωρήσει σήμερα η ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά το μεσημέρι της Τετάρτης.

Χθες το μεσημέρι, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στις 13:41 πάνω από το Στρογγυλό Φούρνων και στις 13:43 πάνω από τους Ανθρωποφάγους στα 20.000 πόδια, ενώ δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Στρογγυλό στις 13:43 και τους Ανθρωποφάγους στις 13:44 στα 10.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, ο οποίος πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε επίσκεψη και στην Τουρκία.

Επίσης, τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με 4 Ευρωπαίους Επιτρόπους, μεταξύ των οποίων και οι Μπορέλ και Σχοινάς, αλλά και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Share
Translate »