ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ – Παραδοχή Ακάρ για πιλότους

Την αδυναμία της τουρκικής αεροπορίας παραδέχτηκε δημόσια ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ λέγοντας ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχει χάσει το 80% του ανθρώπινου δυναμικού της και μόνο το 20% των πιλότων και των μηχανικών της εργάζονται στην TuAF.

Όπως αναφέρει το HellasJournal του Μιχάλη Ιγνατίου, σε εκδήλωση για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, ο Τούρκος υπουργός παραδέχτηκε ότι και πριν υπήρχαν προβλήματα στην πολεμική αεροπορία της χώρας αλλά μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος “πετάχτηκε το 80% από αυτούς τους προδότες” όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τώρα είναι πολύ λιγότεροι οι πιλότοι και ένας δουλεύει για πέντε.

Φυσικά, κανείς δεν περίμενε να το παραδεχτεί ο Ακάρ για να το καταλάβει καθώς είναι ολοφάνερο ότι η τουρκική αεροπορία έχει μείνει υπερβολικά υποστελεγχομένη αφού η τουρκική κυβέρνηση έχει ασκήσει διώξεις σε εκατοντάδες μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης και της πολεμικής αεροπορίας.

Φαίνεται πως Ερντογάν και η στρατιωτική ηγεσία του γειτονικού κράτους ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι για τα μαχητικά F-35 που τότε περίμεναν γιατί δεν μπορεί να δωθεί άλλη εξήγηση στο γιατί να διώξει ένα κράτος το 80% των πιλότων τη στιγμή που δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου και των χρημάτων να εκπαιδεύσει νέους.

Πάντως αν τώρα ένας Τούρκος πιλότος δουλεύει για πέντε, αναρωτιέται κανείς αν θα μπορεί να δουλεύει για ακόμα περισσότερους σε λίγο καιρό που η Ελληνική ΠΑ θα αποκτήσει και τα RAFALE.

Share