ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Τα Κατεχόμενα “αλλάζουν όνομα”

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Τα Κατεχόμενα “αλλάζουν όνομα”

Ο αναπληρωτής “Πρωθυπουργός” των κατεχόμενων, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε ότι το ψευδοκράτος θα “αλλάξει όνομα”.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής “Πρωθυπουργός και υπουργός οικονομίας και ενέργειας”, Ερχάν Αρικλί, δήλωσε ότι από “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, όπως αυτοαποκαλείται τώρα το ψευδοκράτος, θα αλλάξουν το όνομα σε “Τουρκοκυπριακό κράτος”. Ο ίδιος αναφέρει ότι αυτό το όνομα είχε δοθεί από τον ΟΗΕ στα πλαίσια του σχεδίου Ανάν.

Ο Αρικλί δήλωσε επίσης ότι σκοπεύουν να αλλάξουν και το “πολιτικό σύστημα“.

Τις τελευταίες μέρες εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα για τον εορτασμό της επετείου της εισβολής, η κατάσταση μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας είναι ιδιαίτερα τεταμένη με αποκορύφωμα το περιστατικό που σημειώθηκε χθες στο νησί όταν τουρκική ακταιωρός έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά σκάφους της Κυπριακής Λιμενικής Αστυνομίας.

Επιπλέον, τις προηγούμενες ημέρες, αξιωματούχοι της Τουρκίας και του ψευδοκράτους έχουν προβεί σε πολύ προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστούν πως οι Έλληνες είναι εισβόλεις και όχι οι Τούρκοι και πως το νησί τους ανήκει.

Share
Translate »