ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ RAFALE ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ: Πιθανή προμήθεια επιπλέον μαχητικών RAFALE και για την Ελλάδα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ RAFALE ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ: Πιθανή προμήθεια επιπλέον μαχητικών RAFALE και για την Ελλάδα

Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) θα σταθμεύσει τη δεύτερη μοίρα των μαχητικών αεροσκαφών Rafale στα μέσα Απριλίου στη Δυτική Βεγγάλη. Τα μαχητικά αεροσκάφη, θα ενταχθούν στην αεροπορική βάση Hasimara στην περιοχή Alipurduar, αναφέρουν πηγές της Ινδικής Αεροπορίας.

Η πρώτη μοίρα Rafale της Ινδίας, που αποτελείται από πέντε αεροσκάφη, μεταφέρθηκε από τη Γαλλία τον Ιούλιο του περασμένου έτους και παραδόθηκε στην Ινδική Αεροπορία στις 10 Σεπτεμβρίου. Τα αεροσκάφη είναι μέρος της μοίρας «Golden Arrows» και εδρεύουν στην αεροπορική βάση Ambala.

Στις 26 Ιανουαρίου 2021, ένα από τα Rafale της Ινδικής Αεροπορίας έλαβε μέρος στην πτήση επίδειξης για τους εορτασμούς της Ημέρας Δημοκρατίας της Ινδίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Ινδία και η Γαλλία κατέληξαν σε συμφωνία για την αγορά 36 αεροσκαφών Rafale, τα οποία κατασκευάστηκαν και σχεδιάστηκαν από τη γαλλική Dassault Aviation.

Υπενθυμίζεται οτι και η Ελλάδα εχει προχωρήσει στην αγορά 18 Rafale με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν μελλοντική προμήθεια αλλων 22 Rafale προς αντικατάσταση παλαιότερων τύπων μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Share
Translate »