Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ «Χλιαρή» απάντηση του Λίβυου βουλευτή στον Έλληνα επιτετραμμένο

«Χλιαρή» απάντηση του Λίβυου βουλευτή στον Έλληνα επιτετραμμένο

0
PHOTO: Parliament.ly

Ο επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λιβύη, Ιωάννης Σταματέκος και ο Επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης (HoR), Γιουσέφ Αλ-Ακούρι, είχαν διαδικτυακή συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Οι δύο διπλωμάτες συζήτησαν επίσης τρόπους διευκόλυνσης των μετακινήσεων μεταξύ των δύο χωρών και το άνοιγμα απευθείας πτήσεων.

Ο Έλληνας επιτετραμμένος επιβεβαίωσε τη βούληση της Ελλάδας να ενισχύσει τις σχέσεις με τη Λιβύη. Από την πλευρά του, ο Αλ-Ακούρι χαιρέτισε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα στη διευθέτηση της λιβυκής κρίσης.

PHOTO: MFA Libya

Στη συζήτηση αναφέρθηκε ακόμα το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο που είχε υπογράψει η Τουρκία με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Ο Λίβυος βουλευτής δήλωσε πως το κοινοβούλιο της χώρας λαμβάνει υπόψη τη σταθερότητα της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συναντήσεις και τις αμοιβαίες επισκέψεις για περαιτέρω συντονισμό και συζητήσεις για θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

Η δήλωση βέβαια του Λίβυου βουλευτή δεν είναι αυτη που θα επιθυμούσαμε και κρίνεται ως αρκετά ουδέτερη δεδομένο οτι στην κουβέντα συμπεριλήφθηκε και το θέμα του πάρανομου Τουρκολιβυκού μνημονίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα άνοιξε ξανά την πρεσβεία της στη Λιβύη πριν από περίπου έναν χρόνο, η οποία είχε κλείσει μετά τη σύναψη του τουρκολιβυκού μνημονίου το 2019.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

Απαγορεύεται η αντιγραφή του άρθρου σε αλλα media χωρίς άδεια.

Exit mobile version