Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Μπαράζ επιθέσεων της Χεζμπολάχ σε Ισραηλινές βάσεις με ρουκέτες

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

H Χεζμπολάχ εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση με ρουκέτες σε ισραηλινές βάσεις επιτήρησης στα σύνορα με τον Λίβανο ως αντίποινα για την πρόσφατη ισραηλινή επίθεση στο λιβανέζικο έδαφος. Η επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων σηματοδότησε τη βαθύτερη διείσδυση του Ισραήλ στο λιβανέζικο έδαφος από την έξαρση των εχθροπραξιών με τη Χεζμπολάχ τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς πραγματοποιήθηκε στην κοιλάδα Μπεκάα, μια τοποθεσία που απέχει αρκετά από τα σύνορα.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο στελέχη της Χεζμπολάχ με λιβανέζικες πηγές να επιβεβαιώνουν την έκταση και τα θύματα της επιδρομής. Ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε ότι οι επιχειρήσεις τους στόχευαν την αεράμυνα της Χεζμπολάχ μετά τον ισχυρισμό της ομάδας ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό drone με πύραυλο εδάφους-αέρος.

Μπαράζ επιθέσεων της Χεζμπολάχ σε Ισραηλινές βάσεις με ρουκέτες
Φωτογραφία αρχείου

Ως απάντηση στην επίθεση του Ισραήλ, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε τη Δευτέρα 60 ρουκέτες σε ισραηλινή στρατιωτική θέση στα Υψίπεδα του Γκολάν. Αν και ο ακριβής αριθμός των ρουκετών που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ την Τρίτη δεν είναι γνωστός, περιγράφηκε ως «μεγάλη ομοβροντία» με στόχο μια ισραηλινή βάση επιτήρησης.

Οι επιθέσεις αυτές και από τις δύο πλευρές έρχονται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για μια ευρύτερη σύγκρουση, την πρώτη μετά τον πόλεμο του 2006. Η ισραηλινή κυβέρνηση, καθώς και η ηγεσία του IDF έχουν αναφερθεί πολλές φορές στην πιθανότητα πλήρους κλίμακας πολέμου με τη Χεζμπολάχ, ώστε να εξαλειφθεί η απειλή από τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα