Ατύχημα με εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι

Από Nemesis HD
1 Λεπτά Ανάγνωσης
PHOTO By Loucozade - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=115064306

Μηχανική βλάβη σε εκπαιδευτικό P2002-JF προκάλεσε ατύχημα κατά την απογείωση στο αεροδρόμιο Τατοΐου με αποτέλεσμα δύο αξιωματικοί να τραυματιστούν και αυτή την ώρα νοσηλεύονται στο 251 ΓΝΑ.

Συγκεκριμένα, αναστάτωση επικράτησε σήμερα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου, όταν εκπαιδευτικό αεροσκάφος P2002-JF της Πολεμικής Αεροπορίας αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα κατά τη φάση της απογείωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, το ριναίο σκέλος υπέστη θραύση λίγο μετά την έναρξη της τροχοδρόμησης, γεγονός που οδήγησε το αεροσκάφος να εκτραπεί εκτός του διαδρόμου. Από το περιστατικό σημειώθηκαν υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει πυρκαγιά ή διαρροή καυσίμων.

Στο διθέσιο αεροσκάφος επέβαιναν δύο αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχαν σε προγραμματισμένη πτήση συντήρησης. Και οι δύο τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, με τον έναν από τους δύο να έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά.

Η Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία διερεύνησης, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια του ατυχήματος και να διαπιστωθεί αν υπήρξε τεχνικό ή άλλο σφάλμα.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR
Exit mobile version