Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ατύχημα με F-16 | Ελληνικό μαχητικό βγήκε εκτός διαδρόμου

Ατύχημα με F-16 | Ελληνικό μαχητικό βγήκε εκτός διαδρόμου

Ατύχημα F-16
Photo by stefg74 from Larisa, Greece

Νέο ατύχημα παραλίγο να σημειωθεί με μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κρήτη. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης ενός διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-16 Block52 από την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Στις 14:00 ενώ το αεροσκάφος προσγειωνόταν βγήκε εκτός διαδρόμου. Ευτυχώς το μαχητικό είχε χαμηλή ταχύτητα και σταμάτησε η πορεία του λίγο μετά το τέλος του διαδρόμου.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι το μαχητικό αεροσκάφος δεν φαίνεται να έχει υποστεί ιδιαίτερες ζημιές.

Οι δύο χειριστές ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν. Το F-16 ρυμουλκήθηκε και κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος και τις πιθανές ευθύνες των χειριστών.

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο των Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», του οποίου ο διάδρομος εξυπηρετεί και μαχητικά και πολιτικά αεροσκάφη.

Το περιστατικό του F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί για αρκετή ώρα εκτός λειτουργίας ο διάδρομος του αεροδρομίου και να καθυστερήσουν πτήσεις από και προς τα Χανία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν 2 μήνες στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας είχε συμβεί ένα άλλο περιστατικό με μαχητικό αεροσκάφος. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης ενός F-16 Block52 ο πιλότος διαπίστωσε ότι το αεροσκάφος δεν μείωνε ταχύτητα. Ο πιλότος τότε αφού προέβη ανεπιτυχώς στις προβλεπόμενες ενέργειες, έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος διαφυγής.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Exit mobile version