Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟ F-16: «Σώος ο πιλότος – Ζημιές στο αεροσκάφος»

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟ F-16: «Σώος ο πιλότος – Ζημιές στο αεροσκάφος»

Photo by haf.gr

Πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μαχητικό αεροσκάφος του σήμερα το μεσημέρι, όταν διαπίστωθησε κατά την προσγείωση ότι το F-16 Block52+ δεν μείωνε ταχύτητα.

Ο πιλότος καθώς προσγειωνόταν μετά από εκπαιδευτική πτήση στην 117 Πτέρυγας Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας ανακάλυψε ότι το αεροσκάφος δεν μείωνε καθόλου ταχύτητα και αφού προέβη ανεπιτυχώς στις προβλεπόμενες ενέργειες,  έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος διαφυγής.

Το αλεξίπτωτο του χειριστή άνοιξε κανονικά και προσγειώθηκε σχεδόν δίπλα στον αεροδιάδρομο. Διευκρινίζεται ότι το αεροσκάφος δεν έπεσε από ύψος και απλά εξείλθε του αεροδιαδρόμου συνεπώς δεν κινδύνευσε κανείς άλλος.

Το μαχητικό αεροσκάφος είναι ένα από τα μαχητικά που επρόκειτο να ανβαθμιστούν στην έκδοση F-16 Viper και έχει συγκροτηθεί επιτροπή διερευνήσεως των αιτίων του συμβάντος, ενώ άλλη επιτροπή θα διερευνήσει αν το αεροσκάφος είναι επισκευάσιμο ή υπέστη τόσες ζημιές που είναι ασύμφορη η επισκευή και η αναβάθμισή του.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε για το συμβάν:

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας.

Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Exit mobile version