ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: «ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ»

ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: «ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ»

Έκτος των ανακοινώσεων για τα Βαρώσια, τα κτίρια που θα χτίσει και της κατηγορίες εις βάρος της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων, ο Τούρκος Πρόεδρος στη διάρκεια της παραμονής του στα Κατεχόμενα αναφέρθηκε και στις σχέσεις του Αζερμπαϊτζάν με το ψευδοκράτος.

Υπενθυμίζεται, ότι το Αζερμπαϊτζάν, αδελφική προς την Τουρκία χώρα, όπως και οι ίδιοι λένε μεταξύ τους, έστειλε επίσημη αντιπροσωπία στο ψευδοκράτος για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Ο Ερντογάν ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το αν το Αζερμπαϊτζάν πρόκειται να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, απάντησε: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Πρώτα ο Θεός, τα αμοιβαία πήγαινε – έλα θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν”

Από πλευράς του, ο Ερσίν Τατάρ, δήλωσε για το Αζερμπαϊτζάν ότι “και σε αυτών την καρδιά υπάρχει η ανάπτυξη σχέσεων με την ΤΔΒΚ”. Πρόσθεσε ότι η παρουσία της Αζέρικης αντιπροσωπείας στα κατεχόμενα μια τέτοια μέρα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και ότι πιστεύει πως οι σχέσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτους θα αναπτυχθούν με την πάροδο του χρόνου.

Share
Translate »