ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝΔΙΑ: Το Σχέδιο Χαλιφάτου Ερντογάν & τα “δύο κράτη” στην Κύπρο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝΔΙΑ: Το Σχέδιο Χαλιφάτου Ερντογάν & τα “δύο κράτη” στην Κύπρο

Σε συνέντευξή του στην αραβική διεθνή εφημερίδα «Asharq Al Aswat» ο Νίκος Δένδιας πήρε και αυτός θέση για την επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα αλλα και τις βλέψεις του Τούρκου προέδρου για επανίδρυση του Χαλιφάτου στην Αραβική χερσόνησο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε «Υπάρχει πρόταση δημιουργίας δύο κρατών από τη μεριά των Τούρκων, η οποία δεν αποτελεί λύση στο Κυπριακό»

«Η λύση του Κυπριακού είναι η ενοποίηση της Νήσου. Όλα τα άλλα δεν συνιστούν λύση. Είναι αντίθετα στο Διεθνές Δίκαιο», πρόσθεσε και τόνισε: «Δεν είμαι μόνο εγώ, ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος, είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ιδέα μιας “λύσης δύο κρατών”».

Ο Νίκος Δένδιας κατα την συνέντευξη του όμως στην Αραβική εφημερίδα αποκάλυψε το σχέδιο Ερντογάν για την αναγέννηση του Χαλιφάτου & της Οθωμμανικής Αυτοκρατορίας εις βάρος των Αράβων της περιοχής

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι ομόλογοί του από αραβικές χώρες του έχουν δώσει «ακλόνητες αποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία αντιμετωπίζει τα αραβικά έθνη αλλά και για τα όνειρα που έχει για κάποιου είδους νεο-οθωμανική φιλοδοξία, καθώς (Η Τουρκία) πιστεύει ότι αυτό το χαλιφάτο θα μπορούσε να ξαναγεννηθεί».

Share
Translate »