Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα κατά Εβραίων στην Αργεντινή

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τρία άτομα συνέλαβε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αργεντινής στο αεροδρόμιο Jorge Newbery του Μπουένος Άιρες, ως ύποπτα για πιθανούς δεσμούς με τρομοκρατικές δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες είναι συριακής και λιβανέζικης καταγωγής και πιθανολογείται πως σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με αφορμή την συγκέντρωση χιλιάδων Εβραίων στην πρωτεύουσα της Αργεντινής λόγω ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος.

Η επιχείρηση εκτελέστηκε μετά από πληροφορία σχετικά με τη μετακίνηση υπηκόων του Λιβάνου και της Συρίας στην Αργεντινή. Ένα κρίσιμο στοιχείο για την πιθανή ανάμειξή των κατηγορουμένων ήταν ένα μυστηριώδες δέμα βάρους περίπου 35 κιλών, που είχε αποσταλεί από την Υεμένη με προορισμό το κατάλυμα όπου σχεδίαζαν να μείνουν.

Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα κατά Εβραίων στην Αργεντινή
By Jorge Elías – https://desarrolloydefensa.blogspot.com/search/label/Seguridad?updated-max=2017-04-23T04:04:00-07:00&max-results=20&start=20&by-date=false, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98592133

Η σύλληψη των υπόπτων αποκτά πρόσθετη σημασία καθώς συμπίπτει χρονικά με τους Παναμερικανικούς Μακκαβαϊκούς αγώνες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στο Μπουένος Άιρες. Αυτή η αθλητική διοργάνωση, που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1950, είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που συγκεντρώνει περίπου 4.200 Εβραίους αθλητές από 22 χώρες.

Η σύλληψη των υπόπτων στο αεροδρόμιο της πόλης αναδεικνύει την ετοιμότητα των αρχών της Αργεντινής να προστατεύσουν όχι μόνο τους συμμετέχοντες της αθλητικής διοργάνωσης αλλά και το ευρύ κοινό. Η προληπτική αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας δείχνει πως οι αργεντίνικες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση προς αποφυγή μιας δεύτερης «σφαγής του Μονάχου».

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα