33.1 C
Athens
Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΑΝΑΛΥΣΕΙΣΗ Άμυνα του Καραγάτς και η καταστροφή των Τουρκικών δυνάμεων

Η Άμυνα του Καραγάτς και η καταστροφή των Τουρκικών δυνάμεων

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Η Ινδία δοκίμασε επιτυχώς το «Autonomous Flying Wing Technology Demonstrator»

Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον...

Όχι δεν πούλησαν F-16V στην Τουρκία οι ΗΠΑ στη Μαδρίτη

Τις τελευταίες ώρες, μεγάλο είναι το μπαράζ δημοσιεύσεων που...

Παρουσίαση της Intracom στο ΓΕΣ – Σύγχρονες προτάσεις για τις Ειδικές Δυνάμεις

Η Ελληνική εταιρεία INTRACOM που ξεχωρίζει για τις τεχνολογικές...

Ελληνικό ενδιαφέρον για APKWS: Συνάντηση στο ΓΕΑ

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της εταιρείας «BAE Systems» και επιτελών της...

NEMESISHD.GR

Ρίχνοντας μια ματιά “απο ψηλά” στον τουρκικό θύλακα του Καραγάτς, δηλάδη ακριβώς μπροστά απο την Αδριανούπολη ή αλλιώς στα τουρκικά Edirne βλέπουμε αυτες τις “εσοχές” στο έδαφος.

Αυτές οι εσοχές δεν ειναι κάτι πρωτόγνωρο αλλα αξίζει να σημειωθεί το τι ακριβώς ειναι.

Ειναι ορύγματα που οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν για να προσπαθήσουν να ανακόψουν Ελληνική μηχανοκίνητη αντεπίθεση για την κατάληψη του Καραγάτς.

Ο Αριθμός αυτών;

‘Ανω των 60 σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες που παραθέτουμε. Στο τετράγωνο που έχουμε σχηματίσει βρίσκεται η πλειονότητα αυτών των θέσεων.

Οι θέσεις αυτές θεωρητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως θέσεις κάλυψης του Τουρκικού πυροβολικού σε περίπτωση που η εισβολή και η ζεύξη του ποταμού πραγματοποιηθεί ωστε να στηριχθούν περαιτέρω οι τουρκικές επιθετικές ενέργειες για την κατάληψη της Δυτικής Θράκης.

Το εγχείρημα όμως αυτο ειναι ριψοκίνδυνο και γνωρίζοντας την ισχύ πυρός του Δ’ΣΣ στη Θράκη μάλλον το αντίθετο ειναι το πιο πιθανό.

Ελληνική αντεπίθεση στην περιοχή θα εξολοθρεύσει εύκολα οποιαδήποτε αντίσταση στο Καραγάτς το οποίο, αν χαθεί η πρωτοβουλία κινήσεων της τουρκικής πλευράς, θα θεωρηθεί απλα ενα ανάχωμα ώστε να αποφευχθεί αν γίνεται ελληνική προώθηση προς την πόλη της Αδριανούπολης.

Τι σημαίνει αυτό;

Η διάλυση της δύναμης εισβολής των Τούρκων που θα προσπαθεί να αποχωρήσει απο τις Καστανιές προς Αδριανούπολη θα τους οδηγήσει σε ενα λεγόμενο “KILL-ZONE” καθώς ακριβώς πίσω απο το Καραγάτς υπάρχει τάφρος περίπου 8 χιλιομέτρων και θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στη δράση τόσο των Ελληνικών αρμάτων όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Απο την άλλη, οι Τούρκοι δεν διαθέτουν δυνατότητα σημαντικής ενίσχυσης του θύλακα του Καραγάτς καθώς ακριβώς πίσω απο την τεχνητή τάφρο βρίσκεται και το Ποτάμι στο οποίο η δράση του πυροβολικού θα κάνει απαγορευτική οποιαδήποτε ζεύξη του.

Ο Θύλακας του Καραγάτς για να ενισχυθεί θα πρέπει τα τουρκικά στρατεύματα να στείλουν τις ενισχύσεις τους μεταξύ της τεχνητής αντιαρματικής τάφρου του Καραγάτς και του Ποταμού σε μία νησίδα μόλις 3 χιλιομέτρων πράγμα το οποίο τακτικά ειναι αδύνατο και συνιστά αυτοκτονία.

Η υπεράσπιση λοιπόν του Καραγάτς δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους Τούρκος και οποιαδήποτε αποτυχία του κύριου σώματος εισβολής το πιο πιθανό ειναι να οδηγήσει στο να ακουστεί ξανά ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος στο Καραγάτς δηλαδή την Παλιά Ορεστιάδα.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ