Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η Άμυνα του Καραγάτς και η καταστροφή των Τουρκικών δυνάμεων

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

NEMESISHD.GR

Ρίχνοντας μια ματιά “απο ψηλά” στον τουρκικό θύλακα του Καραγάτς, δηλάδη ακριβώς μπροστά απο την Αδριανούπολη ή αλλιώς στα τουρκικά Edirne βλέπουμε αυτες τις “εσοχές” στο έδαφος.

Αυτές οι εσοχές δεν ειναι κάτι πρωτόγνωρο αλλα αξίζει να σημειωθεί το τι ακριβώς ειναι.

Ειναι ορύγματα που οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν για να προσπαθήσουν να ανακόψουν Ελληνική μηχανοκίνητη αντεπίθεση για την κατάληψη του Καραγάτς.

Ο Αριθμός αυτών;

‘Ανω των 60 σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες που παραθέτουμε. Στο τετράγωνο που έχουμε σχηματίσει βρίσκεται η πλειονότητα αυτών των θέσεων.

Οι θέσεις αυτές θεωρητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως θέσεις κάλυψης του Τουρκικού πυροβολικού σε περίπτωση που η εισβολή και η ζεύξη του ποταμού πραγματοποιηθεί ωστε να στηριχθούν περαιτέρω οι τουρκικές επιθετικές ενέργειες για την κατάληψη της Δυτικής Θράκης.

Το εγχείρημα όμως αυτο ειναι ριψοκίνδυνο και γνωρίζοντας την ισχύ πυρός του Δ’ΣΣ στη Θράκη μάλλον το αντίθετο ειναι το πιο πιθανό.

Ελληνική αντεπίθεση στην περιοχή θα εξολοθρεύσει εύκολα οποιαδήποτε αντίσταση στο Καραγάτς το οποίο, αν χαθεί η πρωτοβουλία κινήσεων της τουρκικής πλευράς, θα θεωρηθεί απλα ενα ανάχωμα ώστε να αποφευχθεί αν γίνεται ελληνική προώθηση προς την πόλη της Αδριανούπολης.

Τι σημαίνει αυτό;

Η διάλυση της δύναμης εισβολής των Τούρκων που θα προσπαθεί να αποχωρήσει απο τις Καστανιές προς Αδριανούπολη θα τους οδηγήσει σε ενα λεγόμενο “KILL-ZONE” καθώς ακριβώς πίσω απο το Καραγάτς υπάρχει τάφρος περίπου 8 χιλιομέτρων και θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στη δράση τόσο των Ελληνικών αρμάτων όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Απο την άλλη, οι Τούρκοι δεν διαθέτουν δυνατότητα σημαντικής ενίσχυσης του θύλακα του Καραγάτς καθώς ακριβώς πίσω απο την τεχνητή τάφρο βρίσκεται και το Ποτάμι στο οποίο η δράση του πυροβολικού θα κάνει απαγορευτική οποιαδήποτε ζεύξη του.

Ο Θύλακας του Καραγάτς για να ενισχυθεί θα πρέπει τα τουρκικά στρατεύματα να στείλουν τις ενισχύσεις τους μεταξύ της τεχνητής αντιαρματικής τάφρου του Καραγάτς και του Ποταμού σε μία νησίδα μόλις 3 χιλιομέτρων πράγμα το οποίο τακτικά ειναι αδύνατο και συνιστά αυτοκτονία.

Η υπεράσπιση λοιπόν του Καραγάτς δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους Τούρκος και οποιαδήποτε αποτυχία του κύριου σώματος εισβολής το πιο πιθανό ειναι να οδηγήσει στο να ακουστεί ξανά ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος στο Καραγάτς δηλαδή την Παλιά Ορεστιάδα.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

«Η Κύπρος θα ήταν δική μας» – Ερντογάν για την Τουρκική Εισβολή του 1974

Άγκυρα, Τουρκία - Σε δηλώσεις σχετικά με την τουρκική...

Δήλωση Πούτιν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δυτικές χώρες

Μόσχα, Ρωσία - Στην πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

Διαβάστε ακόμα