Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΗ διαδικασία απόκτησης F-35 για την Πολεμική Αεροπορία – ΥΕΘΑ

ΑΜΕΣΗ διαδικασία απόκτησης F-35 για την Πολεμική Αεροπορία – ΥΕΘΑ

0
ΑΜΕΣΗ διαδικασία απόκτησης F-35 για την Πολεμική Αεροπορία - ΥΕΘΑ
U.S. Air Force photo by Tech. Sgt. Nicolas Myers

Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία απόκτησης των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είχε συνάντηση με στελέγχη του προγράμματος F-35.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε σχετικά με τη συνάντηση:

«O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2022, με στελέχη του Προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνης.

Photo by mod.mil.gr

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης υπεγράμμισε ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών. Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων».

Διαβάστε ακόμα: Νέα Κυπριακή γεώτρηση | Έτοιμο το γεωτρύπανο – NEMESIS HD

Exit mobile version