Νέα Κυπριακή γεώτρηση | Έτοιμο το γεωτρύπανο

Από Nemesis HD
1 Λεπτά Ανάγνωσης
Photo by Ronnie Robertson, CC BY-SA 2.0

Οι εργασίες γεώτρησης «Κρόνος 1» ξεκίνησαν τη Δευτέρα στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ από την κοινοπραξία Eni και Total σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου.

«Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι, με την έλευση του πλοίου-γεωτρύπανου «Tungsten Explorer», έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της γεώτρησης «Cronos-1» στο Τεμάχιο 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V., η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο.

Τις εργασίες της γεώτρησης θα παρακολουθεί επί συνεχούς βάσης το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας,» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυπριακό υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της γεώτρησης αξιολόγησης «Glaucus-2» (ΓΛΑΥΚΟΣ 2) στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ που είχαν ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2021.

Η γεώτρηση είχε καταδείξει την παρουσία ταμιευτήρα φυσικού αερίου με χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας.

Διαβάστε ακόμα: Η δήθεν «πτώση» του Apache και η ενημέρωση χωρίς επιβεβαίωση – NEMESIS HD

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR
Exit mobile version