Η “αγάπη” του Ακάρ για τον ελληνικό λαό: “Μην αγοράζετε όπλα”

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, πονάει απο οτι φαίνεται για την οικονομική κατάσταση του Έλληνα πολίτη περισσότερο απο αυτην του Τούρκου και μας συμβουλεύει ξανα να απέχουμε απο ανώφελους εξοπλισμούς.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία κάλεσε τόσο τους πολιτικούς όσο και τους στρατιωτικούς ηγέτες της Ελλάδας “να δουν τη λογική και τα γεγονότα”, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ακάρ ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι απόστρατοι πολιτικοί στρατιωτικοί και ακαδημαϊκοί λένε οτι η Τουρκία είναι σωστή.

Το βαρύ πυροβολικό των δηλώσεων του Ακάρ χτύπησε όμως αλλου, καθώς επιτέθηκε τόσο σε Ελλάδα όσο και Κύπρο λέγοντας: «Η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση πιστεύουν ότι μπορούν να φτάσουν κάπου με κάποιες ασκήσεις και δραστηριότητες».

«Η αγάπη για τον οπλισμό ξεκίνησε στην Ελλάδα, κάνοντας κάποιες συμφωνίες με την ενθάρρυνση ορισμένων χωρών. Πρώτα τα μαθηματικά, πρώτα η ιστορία. Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πλεονέκτημα απέναντι στην Τουρκία με τέτοιες προσπάθειες, εγκαταλείψτε αυτήν την προσπάθεια. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι γνωστή, έχουν σοβαρό εξωτερικό χρέος και κάνουν την οικονομία τους χειρότερη κάνοντας κάποιες σπάταλες απο την αγάπη τους για τον οπλισμό αντι για την ευημερία του ελληνικού λαού. Οι λογικοί στην Ελλάδα πρέπει να το δουν αυτό. Καμία από αυτές τις πρωτοβουλίες δεν μπορεί να προχωρήσει. Έχουμε λάβει κάθε προφύλαξη που πρέπει να ληφθεί ενάντια σε αυτό» είπε ο Ακάρ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ξετύλιξε πάλι την αγάπη του για τον Ελληνικό λαό λέγοντας:

«Η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές ενέργειες και τη ρητορική τους, αντί να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα και διαταράσουν τις διμερείς σχέσεις μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να νικήσουν την Τουρκία με τέτοιες ενέργειες και λόγους » κατέληξε η δήλωση του Ακάρ για την Ελλάδα.

NEMESISHD.GR – Η αντιγραφή του κειμένου απαγορεύεται χωρίς σχετική άδεια.

Share
Translate »