ΑΙΣΧΟΣ: Στρατολογούν ΠΑΙΔΙΑ οι Τούρκοι στη Σύρια

ΑΙΣΧΟΣ: Στρατολογούν ΠΑΙΔΙΑ οι Τούρκοι στη Σύρια

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσαν την Τουρκία στον κατάλογο χωρών που εμπλέκονται σε χρήση παιδιών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, κάνοντας την Τουρκία τον πρώτο νατοϊκο σύμμαχο που κατατάσσεται σε τέτοια λίστα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η Τουρκία παρείχε “απτή υποστήριξη” στη μεραρχία του Σουλτάνου Μουράντ στη Συρία, μια φατρία της συριακής αντιπολίτευσης που η Άγκυρα υποστηρίζει εδώ και καιρό, για την οποία η Ουάσιγκτον αναφέρει ότι έχει στρατολογήσει και χρησιμοποιήσει παιδιά στρατιώτες.

Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε επίσης αναφορά στη χρήση παιδιών στρατιωτών στη Λιβύη, αναφέροντας ότι η Ουάσινγκτον ήλπιζε να συνεργαστεί με την Άγκυρα για το ζήτημα αυτό για να το επιλύσει.

“Ειδικά σε σχέση με την Τουρκία… Είναι η πρώτη φορά που μέλος του ΝΑΤΟ περιλαμβάνεται στον κατάλογο“, ανέφερε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. “Ως σεβαστός περιφερειακός ηγέτης και μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα – τη στρατολόγηση και χρήση παιδιών στρατιωτών σε Συρία και Λιβύη”, ανέφερε.

Share
Translate »