“Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ” – Βρετανικό περιοδικό

“Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ” – Βρετανικό περιοδικό

Το βρετανικό περιοδικό Economist δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρει ότι η Τουρκία με τα καινούρια της γερμανικής κατασκευής υποβρύχια θα έχει το πάνω χέρι στο Αιγαίο έναντι της Ελλάδας.

Μάλιστα, ο Έλληνας καθηγητής του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου, Μάνος Καραγιάννης, μιλώντας ο ίδιος στο περιοδικό, ενίσχυσε τη συγκεκριμένη άποψη λέγοντας πως τα υποβρύχια “θα αναδιαμορφώσουν τη θαλάσσια ισορροπία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.

“Συμπεριλαμβανομένης της κατασκοπείας στα υποβρύχια καλώδια που σκοπεύει να κατασκευάσει η Ελλάδα για να φτάνει στην Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, το συγκεκριμένο υποβρύχιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή πληροφοριών σε αμφισβητούμενα ύδατα”, γράφει το περιοδικό στο άρθρο του, αναφέροντας τα εξής σχόλια του Καραγιάννη:

“Τα υποβρύχια μπορούν επίσης να οπλιστούν με αντιπλοϊκούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς. Τα ελληνικά πλοία που θα στοχοθετήσουν αυτά τα υποβρύχια μπορούν σε μεγάλο βαθμό να εξουδετερωθούν. Αλλά εξαρτάται από το πόσο καλά μπορεί η Τουρκία να ενσωματώσει τα εγχώρια όπλα της στον γερμανικό σχεδιασμό”.

Share
Translate »