ΤΕΛΟΣ Η “ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ” – Κλάμα Τσαβούσογλου

Σε ανακοίνωση σχετικά με την απόρριψη της αίτησης επανεγγραφής της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, η οποία έχει καταργηθεί βάσει της ελληνικής νομοθεσίας από το 1986, προχώρησε το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών καταδικάζοντας την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

“Διαπιστώθηκε ότι η αίτηση που υπέβαλε η Τουρκική Ένωση Ξάνθης για επανεγγραφή απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά την προηγούμενη απόρριψη από το Εφετείο, με την απόφαση να ανακοινώνεται στις 30 Ιουνίου 2021.” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

“Με την προαναφερθείσα απόφαση, τα εγχώρια ένδικα μέσα στην Ελλάδα εξαντλήθηκαν για τρίτη φορά στον 38χρονο αγώνα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για δικαιοσύνη και δημοκρατία. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εμμένει στις κατασταλτικές πολιτικές της, με σκοπό να αρνηθεί την ταυτότητα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Καταδικάζουμε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας που αγνοεί την απόφαση του ΕΔΑΔ και καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ που απέφευγε εδώ και 13 χρόνια και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την καταγραφή των ενώσεων της Τουρκικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης με νομικα μέσα σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.” καταλήγει το υπουργείο.

Share