Η Αίγυπτος “ΚΟΒΕΙ” κάθε συνομιλία με την Τουρκία

Η Αίγυπτος “ΚΟΒΕΙ” κάθε συνομιλία με την Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι δήλωσε την Παρασκευή ότι οι συνομιλίες Αιγύπτου-Τουρκίας έχουν σταματήσει προς το παρόν, αρνούμενος ότι αιγυπτιακή αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Τουρκία για να συνεχίσει τις συνομιλίες σύντομα.

Σε τηλεφωνική σύνδεση στην τηλεοπτική εκπομπή “al-Hekaya” (The Story), ο Σούκρι ανέφερε ότι δεν υπάρχει τρέχουσα ημερομηνία για την συνέχιση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

Ο Σούκρι επεσήμανε τις επιφυλάξεις της Αιγύπτου για ορισμένες τουρκικές πολιτικές, ειδικά μετά από ένα επικριτικό προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση άρθρο που δημοσίευσε στη Yeni Safak σύμβουλος του Ερντογάν.

“Υπάρχει διπλωματική εκπροσώπηση και από τις δύο πλευρές με τους επιτετραμένους, μέσω των οποίων λαμβάνει χώρα ο κανονικός πολιτικός διάλογος για τη μετβίβαση μηνυμάτων, τη διαχείριση των σχέσεων, της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων με την Τουρκική πλευρά”, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

“Αναμένουμε ότι οι σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας θα βασίζονται στις αρχές που διέπουν τις σταθερές διεθνείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις και της καλής γειτονίας, όχι επιτρέποντας δραστηριότητες που προκαλούν αποσταθεροποίηση στην άλλη χώρα.

Αυτές είναι οι καθιερωμένες αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τις οποίες ακολουθούμε και υιοθετούμε, και αναμένουμε από όλες τις σχέσεις μας με άλλες χώρες να ανταλλάσσουμε αυτές τις ίδιες αρχές ανέφερε ο Σούκρι.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »