Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Άγχος στα Τουρκικά ΜΜΕ: Ελληνικά Apache με SPIKE NLOS σε νησιά στο Αιγαίο- Συστήματα και στον Έβρο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια στρατηγική κίνηση που υπογραμμίζει τη δέσμευση της Ελλάδας στην εθνική της άμυνα και κυριαρχία, η χώρα μας έχει προχωρήσει σε προμήθεια πυραύλων Spike NLOS, που αποκτήθηκαν από το Ισραήλ και αναμένεται να τοποθετηθούν κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία. Αυτή η εξέλιξη, αν και θεωρείται από την Ελλάδα ως απαραίτητο βήμα στο εξελισσόμενο γεωπολιτικό τοπίο το οποίο διαταράσσει η Τουρκία, δημιουργεί άγχος στα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης με την Soczu να μην συμμερίζεται την άποψη της YeniSafak περί δήθεν αποστρατικοποίησης αλλά να αναφέρει ότι τα συστήματα θα τοποθετηθούν στο Αιγαίο και στον Έβρο.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και η ΓΔΑΕΕ έχει ανακοινώσει επίσημα την αμυντική συμφωνία ορόσημο με την Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει την πώληση αντιαρματικών πυραύλων Spike NLOS τόσο για χρήση από χερσαία συστήματα, ναυτικά όσο και από επιθετικά ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού τύπου AH-64 Apache μετά την αναβάθμιση τους.

Η συμφωνία, σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στις αμυντικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας.

Σύμωνα με την Τουρκική Soczu η ανάπτυξη των επιθετικών ελικοπτέρων Apache, εξοπλισμένων με SPIKE NLOS, μαζί με τους υπόλοιπους χερσαίους φορείς των πυραύλων θα γίνει σε καίρια σημεία στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η Τουρκική ανησυχία είναι προφανής καθώς η Τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι δήθεν τις πληροφορίες αυτές τις αντλεί από Ελληνικά ΜΜΕ όμως σε παλαιότερα άρθρα της γίνεται σαφής προειδοποίηση για τις δυνατότητες των πυραύλων SPIKE NLOS που θα αποκτήσουμε από το Ισραήλ.

Διαβάστε σχετική ανάλυση από το NEMESIS HD:

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα