Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΕ 180 ΧΛΜ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ: Σύντομα οι Exocet Block 3C στην Εθνική φρουρά

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Κύπρος πέρσι αποκάλυψε μέσω ανακοίνωσης του Υπουργείου Άμυνας ότι προχώρησε σε συμφωνία 240 εκ ευρώ με την Γαλλία και συγκεκριμένα με την MBDA για την προμήθεια επάκτιων αντιπλοικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας τύπου EXOCET BLOCK 3C αλλα και αντιαεραπορικών τύπου MISTRAL 3.

Δείτε ακόμα

Το υπουργείο άμυνας της Κύπρου σημείωσε ότι λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος, το οποίο εμπίπτει στην εθνική ασφάλεια της Κύπρου, δεν προτίθεται να αποκαλύψει περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν.

Η Κύπρος αναμένεται να παραλάβει τους πυραύλους μέσα σε διάστημα ενός χρόνου από την έναρξη παραλαβών για τις Γαλλικές ένοπλες δυνάμεις ή και λιγότερο.

Η αγορά αυτή θα προσφέρει στην Κύπρο πρωτόγνωρες δυνατότητες αντιπλοϊκού χαρακτήρα καθώς θα μπορεί να απαγορεύσει ένοπλα οποιαδήποτε κίνηση της Τουρκίας αλλά και να “κλειδώσει “τα Τουρκικά πλοία στο ναύσταθμο της Ατταλείας δίνοντας χρόνο και ασφάλεια στο Πολεμικό ναυτικό και στην αεροπορία να φτάσει στο νησί σε περίπτωση εμπλοκής.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα