Παρατηρώντας την Τουρκική ναυτική βάση αποβατικών στην Φώκαια

Καμία θέση αντιαεροπορικών συστημάτων δεν φαίνεται να υπάρχει στην Τουρκική ναυτική βάση που βρίσκεται στην Φώκαια της Τουρκίας οπου το συνόλο των αποβατικών που απειλούν την Ελλάδα ελλιμενίζεται και αναμένει εντολή επίθεσης στα Ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με την έρευνα μας στο NEMESIS HD απο ανοιχτές πηγές (Google Earth, Zoom.Earth) η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί το […]

Καμία θέση αντιαεροπορικών συστημάτων δεν φαίνεται να υπάρχει στην Τουρκική ναυτική βάση που βρίσκεται στην Φώκαια της Τουρκίας οπου το συνόλο των αποβατικών που απειλούν την Ελλάδα ελλιμενίζεται και αναμένει εντολή επίθεσης στα Ελληνικά νησιά.

Τουρκική ναυτική βάση αποβατικών στην Φώκαια
NEMESISHD.GR Photo with Zoom.Earth & Google Earth

Σύμφωνα με την έρευνα μας στο NEMESIS HD απο ανοιχτές πηγές (Google Earth, Zoom.Earth) η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί το σύνολο των αποβατικών της δυνάμεων κοντά στην Σμύρνη και συγκεκριμένα στην ναυτική βάση της Φώκαιας οπου εντοπίζονται πάνω απο 10 αποβατικά και πολυ πιθανόν το αποβατικό “TCG SARUCABEY (NL-123)” είτε το “TCG KARAMÜRSELBEY (NL-124).

TCG Bayraktar αποβατικό
NEMESISHD.GR Photo with Zoom.Earth & Google Earth

Η Τουρκία δεν είναι τυχαίο οτι έχει τοποθετήσει τα αποβατικά της στη Φώκαια καθώς θέτει ως στόχο την Λέσβο & την Χίο.

Συνεπώς οποιαδήποτε αποστρατικοποίηση και απομάκρυνση MLRS ακυρώνεται απο τις ενεργειές τους.

Τουρκική βάση αποβατικών (Φώκαια) απόσταση απο Λέσβο
NEMESISHD.GR Photo with Zoom.Earth & Google Earth

Ο Φόβος της Τουρκίας για το συγκεκριμένο σημείο είναι οτι η Ελλάδα διαθέτει πυροβολικό και MLRS τύπου RM-70 τα οποία με την αναβάθμιση των ρουκετών τους, θα φτάσουν τα 40 χιλιόμετρα εμβέλεια, με τα Τουρκικά αποβατικά να είναι οριακά στο στόχαστρο καθώς απέχουν μόλις 52 χιλιόμετρα απο την κοντινότερη ακτή.

Τουρκικά αποβατικά σκάφη (Φώκαια)
NEMESISHD.GR Photo with Zoom.Earth & Google Earth

Φυσικά, τα αποβατικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και ενδεχόμενους κινδύνους απο ΟΥΚ και βολή ATACMS 150χιλιομέτρων οπου μπορεί να τα πιάσει και μέσα στο λιμάνι πριν προλάβουν να βγουν.

Με δεκάδες νέα και παλιά εμπόδια τα οποιά δημιουργούνται απο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.

NEMESISHD.GR Photo with Zoom.Earth & Google Earth

Η απουσία των θέσεων αεράμυνας στην ναυτική βάση των Τουρκών μπορεί να θεωρηθεί και ως έξυπνη κίνηση για να μειωθούν τα έξοδα μιας και όλα θα γίνουν αστρόσκονη αν προσπαθήσουν να μας επιτεθούν.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια σε αλλα media

- Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

- Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας

Copyright © NEMESIS HD (nemesishd.gr). Η αντιγραφή ή αναδημοσίευση του περιεχομένου απαγορεύεται χωρίς προηγούμενη άδεια. Επιτρέπεται μόνο η χρήση πολύ μικρού αποσπάσματος (έως 20–30 λέξεις), με σαφή αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο προς το nemesishd.gr.

Πρόσφατες εξελίξεις

Περισσότερες Εξελίξεις