Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΥΠΡΟΣ | Αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς λόγω Τουρκίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε ομιλία του στη Ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, προστάτη του ναυτικού, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Πετρίδης, επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς ως αποτέλεσμα της συνεχούς τουρκικής επιθετικότητας.

Ο Κύπριος υπουργός ευχαρίστησε τα στελέγχη και τους ναύτες που απαρτίζουν το ναυτικό της Κύπρου και αναφέρθηκε στις πολυεθνικές αεροναυτικές ασκήσεις καθώς και σε άλλες δράσεις στις οποίες συμμετέχουν.

«Η Τουρκική αδιαλλαξία σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη επιθετική στάση της, επιβάλλουν τη συνεχή αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς. Μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του κράτους, προχωρούμε με σταθερά βήματα στην εκτέλεση του εξοπλιστικού μας προγράμματος που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά στα υψηλότερα οικονομικά επίπεδα των τελευταίων 17 χρόνων.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Ναυτικής Αποτροπής και των δυνατοτήτων των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών αποκτήθηκαν 3 σκάφη  έρευνας και διάσωσης για τη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, αναβαθμίστηκε το σύστημα κατευθυνόμενων πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας και σύντομα θα αρχίσει ο εκσυγχρονισμός των δυνατοτήτων συλλογής ναυτικών πληροφοριών, διοίκησης και ελέγχου ναυτικών επιχειρήσεων.

Σε θέματα υποδομών κατασκευάστηκε ελικοδρόμιο και άρχισε η εκπόνηση σχεδίων για την κατασκευή  εγκαταστάσεων εντός της Ναυτικής Βάσης για φιλοξενία μεγάλων ναυτικών μονάδων.» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Χαράλαμπος Πετρίδης.

Επιπλέον, σε ανάρτησή του στο Twitter ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας έγραψε:

«Χρόνια πολλά στο Ναυτικό μας. Εργαζόμαστε αθόρυβα και με μεθοδικότητα για περαιτέρω αναβάθμιση των δυνατοτήτων μας σε θάλασσα και ξηρά. Η χάρη του Αγίου Νικολάου να δίνει δύναμη και να προστατεύει το προσωπικό του Ναυτικού.»

NEMESISHD.GR – Μοιραστείστε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα