ΕΛΒΟ – Όμιλος Κοπελούζου: Στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

Σε συμφωνία για την εγχώρια αμυντική θωράκιση προχώρησαν η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ο Όμιλος Κοπελούζου. Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την έναρξη μιας πολυεπίπεδης στρατηγικής συνεργασίας, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα. Η σύμπραξη αυτή συνδυάζει την ισχύ της ΕΛΒΟ […]

Σε συμφωνία για την εγχώρια αμυντική θωράκιση προχώρησαν η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ο Όμιλος Κοπελούζου. Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την έναρξη μιας πολυεπίπεδης στρατηγικής συνεργασίας, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα. Η σύμπραξη αυτή συνδυάζει την ισχύ της ΕΛΒΟ στην κατασκευή ειδικών οχημάτων με τη διεθνή εμπειρία του Ομίλου Κοπελούζου σε έργα υποδομής και τεχνολογίας αιχμής.

Η νέα συνεργασία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και την αναβάθμιση προηγμένων στρατιωτικών κατασκευών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο κεντρικός πυρήνας της σύμπραξης είναι η αξιοποίηση της παραγωγικής βάσης και της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας της ΕΛΒΟ, σε συνδυασμό με την εμπειρία του Ομίλου Κοπελούζου στην υλοποίηση σύνθετων έργων υψηλών απαιτήσεων.

Βασικός στόχος των δύο ομίλων είναι η παροχή σύγχρονων και αξιόπιστων λύσεων που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας. Η ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας θεωρείται κρίσιμη για τη διασφάλιση της στρατηγικής αυτονομίας της χώρας, μειώνοντας την εξάρτηση από ξένους προμηθευτές και ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελληνική οικονομία μέσω της δημιουργίας προστιθέμενης αξίας.

Η ΕΛΒΟ Α.Ε., ως μέλος του διεθνούς SK Group, παραμένει ο κορυφαίος κατασκευαστής εξειδικευμένων στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων στην Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο Όμιλος Κοπελούζου φέρνει στο τραπέζι μια εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση μεγάλων έργων υποδομής και ενεργειακών συστημάτων. Η ικανότητα του Ομίλου να διαχειρίζεται διεθνείς συνεργασίες και να ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία σε εθνικά έργα αποτελεί το “κλειδί” για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

“Στόχος είναι η δημιουργία σύγχρονων, αξιόπιστων λύσεων για τις ανάγκες της άμυνας, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανικής δραστηριότητας με όρους ποιότητας, καινοτομίας και στρατηγικής αυτονομίας”, επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση.

- Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

- Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας

Copyright © NEMESIS HD (nemesishd.gr). Η αντιγραφή ή αναδημοσίευση του περιεχομένου απαγορεύεται χωρίς προηγούμενη άδεια. Επιτρέπεται μόνο η χρήση πολύ μικρού αποσπάσματος (έως 20–30 λέξεις), με σαφή αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο προς το nemesishd.gr.

Πρόσφατες εξελίξεις

Το Ιράν προειδοποιεί ότι «είναι μόνο η αρχή» τις ΗΠΑ μετά τις σοβαρές επιθέσεις στα ΗΑΕ – Σκέψεις στη Νότια Κορέα για εμπλοκή

Η Τεχεράνη προειδοποιεί πως η αντιπαράθεση στα Στενά του Ορμούζ «μόλις ξεκίνησε», την ώρα που οι ΗΠΑ ενεργοποιούν ναυτική επιχείρηση και τα ΗΑΕ δέχονται επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Ραγδαία κλιμάκωση: 6 κύματα επιθέσεων του Ιράν κατά των ΗΑΕ – Πλήγμα και στο Ομάν – Πρώτη δήλωση Τραμπ

Το Ιράν εξαπέλυσε πέντε κύματα επιθέσεων κατά των ΗΑΕ και ένα κατά του Ομάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την καταστροφή επτά ιρανικών ταχυπλόων στο πλαίσιο του "PROJECT FREEDOM", ενώ αναμένεται στρατιωτική ενημέρωση από τους Pete Hegseth και Dan Caine.
00:00:00

ΕΚΤΑΚΤΟ LIVE – Το Ιράν χτυπά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) με DRONE και Πυραύλους

Μην χάσετε ΤΩΡΑ το ΕΚΤΑΚΤΟ LIVE του NemesisHD «Το Ιράν χτυπά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) με DRONE και Πυραύλους».

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τα ΗΑΕ αμύνονται Ιρανικής πυραυλικής επίθεσης – ενεργοποίηση της αεράμυνας – LIVE εξελίξεις

Σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρέθηκε το Ντουμπάι μετά την ενεργοποίηση των συστημάτων αεράμυνας για την αντιμετώπιση ιρανικής πυραυλικής απειλής. Η είδηση συνοδεύεται από αναφορές για εκρήξεις στην πόλη και ένα σοβαρό ναυτικό επεισόδιο 36 ναυτικά μίλια βόρεια των ακτών των ΗΑΕ.

Ξεκάθαρο μήνυμα ΥΠΕΞ για τους εξοπλισμούς Γερμανίας-Τουρκίας με βλέμμα στα Eurofighter παρουσία του ομολόγου του

Σε μια κρίσιμη διπλωματική συγκυρία, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας...

Περισσότερες Εξελίξεις