Μετάβαση στο περιεχόμενο
LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αθήνα · Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2026

LIVE

Πούτιν και Ρεζαΐ στο Κρεμλίνο: Μήνυμα του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ στον Ρώσο πρόεδρο – Στη συνάντηση και ο αρχηγός της GRU Ισραήλ: Και τα δύο αραβικά κόμματα προτείνουν τον Αϊζενκότ για πρωθυπουργό – Πόσους βουλευτές συγκεντρώνει απέναντι στον Νετανιάχου Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ: Τριμερής των υπουργείων Άμυνας – Στο τραπέζι η αμυντική βιομηχανία – Αιχμές και για Άγκυρα και Τρίπολη Naval Group: Δέκα συμβάσεις με ελληνικές εταιρείες στην EURONAVAL – Νέα τμήματα φρεγατών FDI στη Σαλαμίνα Ελλάδα και Κατάρ καθιερώνουν ετήσιο Στρατηγικό Διάλογο – Κοινή δέσμευση στο Δίκαιο της Θάλασσας και συνεργασία στην άμυνα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Η πρώτη επισκευή πλοίου LNG στην Ελλάδα – Πιστοποίηση από τη γαλλική GTT Blacksword Barracuda: Η Naval Group προβάλλει στην EURONAVAL το υποβρύχιο που προτείνει και στην Ελλάδα + ΒΙΝΤΕΟ KC-390 στην Πολεμική Αεροπορία: Ο φάκελος του προγράμματος – Κόστος, παραδόσεις, ανεφοδιασμός και τι μένει ανοιχτό Saab CB90 CX: Το νέο σκάφος μάχης με ραντάρ, πυραύλους MARTE ER και πυροβόλο 30 χλστ. Ιταλική FREMM «Emilio Bianchi» στον Πειραιά: Από κοντά η νεότερη αδελφή των φρεγατών που παίρνει το Πολεμικό Ναυτικό + ΦΩΤΟ
Το Ισραήλ ξαναέκλεισε το αεροδρόμιο των Χούθι: Ισχυρή επίθεση - εξουδετερώθηκε το τελευταίο αεροσκάφος στην Σανάα

Ειδήσεις

Το Ισραήλ ξαναέκλεισε το αεροδρόμιο των Χούθι: Ισχυρή επίθεση – Πολεμικό μήνυμα Νετανιάχου-Κατζ

PHOTO X

Διαφήμιση

Μαχητικά της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν ισχυρή αεροπορική επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σανάα σήμερα το πρωί, καταστρέφοντας το τελευταίο επιχειρησιακό πολιτικού τύπου αεροσκάφος που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, σε μια ενέργεια που αυξάνει το επίπεδο έντασης στην αντιπαράθεση του Ισραήλ με τις υποστηριζόμενες από το Ιράν οργανώσεις.

Η επίθεση στην οποία συμμετείχαν μαχητικά, αεροσκάφη ανεφοδιασμού και αναγνώρισης είναι η δεύτερη άμεση ισραηλινή επίθεση στο αεροδρόμιο μέσα στον ίδιο μήνα και πραγματοποιήθηκε έπειτα από τουλάχιστον επτά πυραυλικές επιθέσεις και πολλαπλές επιθέσεις με drones από τους Χούθι κατά του Ισραήλ, με την τελευταία να συμβαίνει χθες το πρωί.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατζ επιβεβαίωσε την επιχείρηση, δηλώνοντας ότι ο στόχος ήταν “το τελευταίο αεροσκάφος σε χρήση από τους Χούθι” ένα κρίσιμο μέσο που, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά τρομοκρατών που σχεδίαζαν επιθέσεις κατά του Ισραήλ. «Όποιος επιτεθεί στο Ισραήλ, θα πληρώσει βαρύ τίμημα», τόνισε ο Κατζ. «Το αεροδρόμιο της Σανάα θα καταστρέφεται ξανά και ξανά. Η τρομοκρατική οργάνωση των Χούθι θα βρίσκεται υπό πλήρη ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό».

Ο Κατζ υπογράμμισε: “Όποιος μας βλάψει, θα τιμωρηθεί επταπλάσια.“

Η προηγούμενη επίθεση της 6ης Μαΐου είχε ήδη καταστρέψει τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, έξι αεροσκάφη και είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον διάδρομο. Παρά τις ζημιές, οι αρχές της Υεμένης κατάφεραν να το επαναλειτουργήσουν 11 ημέρες αργότερα — μόνο για να γίνει και πάλι στόχος.

Η νέα επίθεση δεν είναι απλώς αντίποινα είναι ένα στρατηγικό πλήγμα με στόχο την παράλυση των δυνατοτήτων των Χούθι και ένα σαφές προειδοποιητικό μήνυμα προς την Τεχεράνη, την οποία το Ισραήλ θεωρεί βασικό υποκινητή της απειλής. Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε: “Οι Χούθι είναι απλώς η βιτρίνα. Πίσω τους βρίσκεται το Ιράν.“

“Λειτουργούμε με απλή αρχή: Όποιος μας βλάπτει — θα τον βλάψουμε πολλαπλάσια μέχρι να καταλάβει,” πρόσθεσε, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ στοχεύει πλέον στον πλήρη αποσυντονισμό του δικτύου απειλών τόσο στα σύνορά του όσο και πέρα αυτών.

Ειδήσεις Ισραέλ Κατς Ισραήλ Νετανιάχου Υεμένη Χούθι