Η Μόσχα δέχεται πλήγματα από Ουκρανικά UAV όλο και πιο συχνά

Από Nemesis HD
3 Λεπτά Ανάγνωσης
By kishjar? - https://www.flickr.com/photos/kishjar/52078730783/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=118174708

Το οικονομικό κέντρο της Ρωσικής πρωτεύουσας, Μόσχας, αντιμετώπισε άλλη μια σοβαρή επίθεση με drone μόλις 48 ώρες μετά από μια παρόμοια επίθεση, εγείροντας ανησυχίες και προβληματισμούς για την φημισμένη ρωσική αεράμυνα.

Το drone στόχευσε έναν ουρανοξύστη στην καρδιά της Μόσχας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και ειδικά στον 21ο όροφο. Συγκεκριμένα, το πολυώροφο κτίριο στεγάζει σημαντικές κυβερνητικές υποδομές, όπως το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Ρώσοι αξιωματούχοι θεωρούν υπεύθυνο το Κίεβο, κατηγορώντας την Ουκρανία ότι αυτή εξαπολύει τις επιθέσεις με drones, καθώς τα περιστατικά επιθέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) που πλήτουν τη Μόσχα τις τελευταίες εβδομάδες συνεχώς αυξάνονται.

Αν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, αναγνώρισε ότι η σύγκρουση περνάει όπως είπε στο ρωσικό έδαφος. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναγνώρισε την ύπαρξη της απειλής και διαβεβαίωσε το κοινό ότι λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

- Advertisement -

Το πρωί της Τρίτης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατέρριψε δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έξω από τη Μόσχα και αναχαίτισε ένα ακόμα, προκαλώντας τη συντριβή του στον ουρανοξύστη, μόλις δύο μέρες από την προηγούμενη επίθεση με drone την Κυριακή, όταν Ουκρανικό UAV λόγω παρεμβολών επίσης συνετρίβη στο ίδιο κτίριο.

Η Μόσχα δέχεται πλήγματα από Ουκρανικά UAV όλο και πιο συχνά
By kishjar? – https://www.flickr.com/photos/kishjar/52078730783/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=118174708

Η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του Ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού RT, εξέφρασε τις ανησυχίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας την επανειλημμένη στόχευση του κτιρίου που στεγάζει τρία ομοσπονδιακά υπουργεία.

Αν και από τις επιθέσεις δεν υπήρξαν θύματα, οι ρωσικές αρχές λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την κατάσταση και ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, διαβεβαίωσε το κοινό ότι θα αντιμετωπιστούν οι απειλές τέτοιου είδους.

Απ’ ότι φαίνεται η υπομονή του Κιέβου για μη πραγματοποίηση σφοδρών χτυπημάτων μέσα στην Ρωσία ως απάντηση στους Ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία, έχει εξαντληθεί και περνάει την αντεπίθεση στο πλήρες επιχειρησιακό φάσμα της.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

- Advertisement -
Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR