Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Υποστήριξη των CH-47D Chinook στο μενού του ΓΕΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο στόλος των ελικοπτέρων Chinook έρχεται στο προσκήνιο για άλλη μια φορά, με την συντήρηση τους να μπαίνει ξανά στο μενού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με στόχο την αύξηση των διαθεσιμοτήτων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

«Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους των εταιρειών GSA και Honeywell, σχετικά με την υποστήριξη των κινητήρων Τ55 των Ε/Π CH-47D» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα ελικόπτερα Chinook αποτελούν σημαντικό μέρος του οπλοστασίου της Ελλάδας, προσφέροντας κρίσιμες δυνατότητες μεταφοράς. Η πρώτη απόκτηση του Chinook από την Ελλάδα έγινε το 1968 όταν αγόρασε 9 CH-47C, τέσσερα για την Αεροπορία Στρατού και πέντε για την Πολεμική Αεροπορία.

Με στόλο που αποτελείται από δέκα CH-47D, εννέα CH-47DG και έξι CH-47SD. Ο στόλος των Chinook παρέχει σειρά σημαντικών δυνατοτήτων στον ελληνικό στρατό, επιτρέποντάς του να μετακινεί δυνάμεις, εξοπλισμό και προμήθειες σε μεγάλες αποστάσεις.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα