Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχει θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τέλος στα επικίνδυνα σενάρια που δημιουργούσαν αρκετοί στην χώρα βάζει επίσημα το Υπουργείο Εξωτερικών, λέγοντας ξανά ότι «Δεν υπάρχει θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου».

ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχει θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»
Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης PHOTO By NERIT

Τα σενάρια αυτά είχαν δημιουργήθει αμέσως μετά τις ανούσιες και ψευδείς δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Ακάρ ότι συζήτησε δήθεν «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο τις οποίες είχε άμεσα διαψεύσει ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σενάρια τα οποία παίζουν, τις τουρκικές διεκδικιτικές «κασέτες» μέσα στην χώρα μας και αποτελούν επιθετικό χειρισμό της Άγκυρας προς τα Ελληνικά και Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης που οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να ακολουθήσουν σε καμία περίπτωση.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και το Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ):

«Δεν υπάρχει θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου», διεμήνυσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Real FM 97.8» και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή, και επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση ότι πρέπει να καθοριστεί η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ μέσω της από κοινού προσφυγής της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, και αυτή είναι πάγια θέση της Ελλάδας από το 1975», καταλήγει η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα: Αν. Μεσόγειος και συντονισμός των ενεργειών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στο ΥΠΕΞ – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα