Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αν. Μεσόγειος και συντονισμός των ενεργειών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στο ΥΠΕΞ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποδέχθηκε σήμερα στην Αθήνα, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό & Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Yair Lapid και τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, για τη διεξαγωγή της Τριμερούς Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών.

Αν. Μεσόγειος και συντονισμός των ενεργειών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στο ΥΠΕΞ
Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν.Δένδια με ΥΠΕΞ Κύπρου, Ι. Κασουλίδη στο περιθώριο της Τριμερούς Συνάντησης ΥΠΕΞ Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου (Αθήνα, 05.04.2022) ΠΗΓΗ ΥΠΕΞ

Στο πλαίσιο του συντονισμού μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο Κυπριακό ζήτημα αλλα και στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Κεντρικό θέμα των συζητήσεων θα αποτελέσουν και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο συντονισμός των ενεργειών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Ενίσχυση της συνεργασίας με το Ισραήλ - Επίσκεψη Yair Lapid στην Αθήνα
Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Εξωτερικών

Οι διευρυμένες συνομιλίες στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να ξεκινήσουν περί ώρα 15:10. Θα ακολουθήσουν  κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί ώρα 16:15.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι συζητήσεις μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμα: Στα χέρια του Γερμανικού Δημοσίου η Gazprom – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα