Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας θα μπορούσε να εξαλειψει την Τούρκικη αεροπορία εάν η τρέχουσα πορεία αναβαθμίσεως της Ελληνικής ΠΑ συνεχιστεί.

αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα Ahval

Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν παρόμοιο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών, αλλά η ελληνική πολεμική αεροπορία διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών τελευταιας γενιάς.

Με τον αποκλεισμο της Τουρκιας απο τα αεροσκάφη F-35

Η Αθήνα εντείνει τις προσπάθειές της για τον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής της δύναμης, η Τουρκία χρειάζεται ένα σχέδιο για να μπορεσει να ανταπεξελθει εναντια στην ελληνική αεροπορία η οποιά περα απο την αναβάθμιση σε F16V , βρίσκεται σε συζητήσεις για RAFALE & F35.

Τούρκικα και Έλληνικα μαχητικά αεροσκάφη συμμετέχουν τακτικά σε αερομαχιες πανω απο τη θάλασσα της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Επομένως, η αεροπορική υπεροχή είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία που επιδιωκει να ακολουθήσει τις επιθετικές πολιτικές της στην περιοχή.

Όμως, αυτην την στιγμή βρίσκεται τρομερά πισω με τα Α/Φ της να απαρτίζονται απο F16 Block40/50 & F4 χωρις καμία προοπτική απόκτησης νεων αεροσκαφών ή εκσυχρονισμό των F16 ( καθώς το Αμερικανικό κογκρέσο την απαγορεύει εδω και 3 χρόνια)

Την ώρα που η υπεροχή της Ελληνικής ΠΑ βασίζεται τωρα στα F16 Block 52+ , MIRAGE 2000-5 (+EGM/BGM) + F4 Phantom & τα επόμενα χρόνια αναμένεται να ενταχθούν στο δυναμικό της τουλάχιστον τα υπερσύχρονα F16 Block 70/72 Viper υπο την υποστήριξη της Αεράμυνας εδάφους-αέρος.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα