Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΧΑΜΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλοξένησε μια μεγάλη αντιπροσωπεία της Χαμάς το Σάββατο την παραμονή της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στο Ισραήλ.

Η Τουρκία είναι υποστηρικτής της Χαμάς. Η Χαμάς κατηγορήθηκε ότι σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ στην Τουρκία και η Τουρκία έχει δώσει στα μέλη της Χαμάς Τουρκική υπηκοότητα σύμφωνα με τα Βρετανικά ΜΜΕ.

Τόσο η Χαμάς όσο και το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας έχουν ρίζες στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια ακροδεξιά θρησκευτική εξτρεμιστική οργάνωση. Τα μέλη της Αδελφότητας έχουν κατηγορηθεί ότι έχουν αντισημιτικές απόψεις.

Η Χαμάς επαίνεσε τη συνάντηση με τον Ερντογάν το Σάββατο σε δελτίο τύπου. Ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία περιελάμβανε τον αναπληρωτή αρχηγό της Χαμάς Σαλέχ αλ-Αρουρί, επικεφαλής της Χαμάς στο εξωτερικό Μαχέρ Σαλάχ και επικεφαλής των αραβικών και ισλαμικών θρησκειών της Χαμάς Ezzat al-Rihiq και εκπρόσωπο της Χαμάς στην Τουρκία Jihad Yaghmor. O Αρούρι είναι καταζητούμενος τρομοκράτης.

Ο επικεφαλής της Χαμάς Ismael Haniyah «συγχαίρει τον Ερντογάν για την ανακάλυψη ενός νέου πεδίου φυσικού αερίου και το άνοιγμα του τζαμιού της Αγίας Σοφίας».

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα