Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Υπερηχητικό» Μήνυμα στέλνει η Ρωσία στη Δύση

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε δοκιμή υπερηχητικών πυραύλων Zircon από τη ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο υπερηχητικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη φρεγάτα του Βόρειου Στόλου στη Λευκή Θάλασσα και κατέστρεψε έναν στόχο στη Θάλασσα Μπάρεντς, περίπου 540 ναυτικά μίλια μακριά.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon μπορούν να ταξιδεύουν με ταχύτητα μεταξύ πέντε και δέκα φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου και έχουν μέγιστη εμβέλεια περίπου 1.000 χιλιομέτρων.

Αυτή η πιο πρόσφατη δοκιμή έρχεται σε μια στιγμή που η Ρωσία προσπαθεί να βρει τρόπους να στείλει ένα σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ σχετικά με την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών από τη Δύση στον ουκρανικό στρατό. Αυτές οι προμήθειες έχουν δυσκολέψει τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμα: ΒΕΤΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Όσο είμαι Πρόεδρος δεν μπαίνουν Σουηδία – Φινλανδία στο NATO» (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα