Σε επιφυλακή φαίνεται να έχουν τεθεί οι ένοπλες δυνάμεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με αναφορές πολλών ελληνικών μέσων ενημέρωσης.
Στην κατάσταση επιφυλακής πιθανότατα οδήγησαν οι αυξημένες τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών, όπως οι πολλαπλές παραβιάσεις του εναέριου χώρου, η υπερπτήση σε κοντινή απόσταση από την Αλεξανδρούπολη, οι αυξημένες προσπάθειες διέλευσης των συνόρων από ομάδες μεταναστών και προσφύγων, καθώς και οι νέες παράνομες NAVTEX.

Επιπλέον, θωρακίζεται ακόμα περισσότερο ο Έβρος όπου πρόκειται να επεταθεί κι άλλο ο φράχτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Νότη Μηταράκη. Συγκεκριμένα, είπε ότι πρόκειται να γίνει επέκταση του φράχτη κατά 80 χιλιόμετρα, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Διαβάστε ακόμα: «Υπερηχητικό» Μήνυμα στέλνει η Ρωσία στη Δύση (nemesishd.gr)

