ΥΠΑΜ Ισραήλ κατά ΗΠΑ: «Δεν θα κάνετε μαθήματα ηθικής – Είμαστε στην αρχή πόλεμου κατά 7 στρατών και οργανώσεων»

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης
PHOTO Ισραηλινός ΥΠΑΜ Ιωάβ Γκάλαντ Copyright

Οργή προκάλεσαν στο Ισραήλ οι πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) ετοιμάζουν σχέδια για την επιβολή κυρώσεων στο τάγμα Netzah Yehuda (προηγουμένως γνωστό ως Nahal Haredi), μια ισραηλινή στρατιωτική μονάδα του IDF που αποτελείται κυρίως από υπερορθόδοξους εβραίους στρατιώτες, κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Ιωάβ Γκάλαντ. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που το τάγμα αυτό εμπλέκεται ενεργά στα σύνορα της Γάζας, μετά την προηγούμενη ανάπτυξή του κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία και τη Δυτική Όχθη και φέρεται να έχει προβεί σε αρκετές παραβιάσεις κατά των Παλαιστινίων.

Σήμερα, σε ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ (Yoav Gallant) επισκέφτηκε τo τάγμα, δείχνοντας την υποστήριξη της Ισραηλινής κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Γκάλαντ απευθύνθηκε στους στρατιώτες λέγοντας:

«Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολέμου εναντίον επτά στρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων, ολόκληρο το αμυντικό κατεστημένο, ο IDF και το κράτος του Ισραήλ σας υποστηρίζουν, σας εκτιμούν και ενισχύουν τις επιχειρήσεις σας για την προστασία του κράτους του Ισραήλ»

«Τα λάθη συμβαίνουν οπουδήποτε υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα και δεν πρέπει να συμβαίνουν… αλλά το γεγονός ότι ένας, δύο, ή [πολλοί] στρατιώτες έκαναν κάτι λάθος, αυτό δεν πρέπει να δυσφημεί [όλο το] τάγμα. Κανείς στον κόσμο δεν θα μας διδάξει τι είναι ηθική και τι είναι οι νόρμες», δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Το τάγμα Netzah Yehuda, το οποίο λειτουργεί υπό την Ταξιαρχία Kfir, έχει βρεθεί στο «ραντάρ» των ΗΠΑ μετά από πολλά περιστατικά που έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τη συμπεριφορά και καταγγελίες για εξτρεμισμό. Αυτές οι διαμάχες έχουν επηρεάσει σημαντικά τη φήμη του τάγματος και έχουν οδηγήσει τώρα σε επικείμενες κυρώσεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες αν πραγματοποιηθούν θα είναι και η πρώτη φορά που θα επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε μονάδα του IDF.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR
Exit mobile version