Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η Ρωσία προειδοποιεί ξανά για άμεση πυρηνική σύγκρουση με NATO για Ουκρανία-Αντίδραση...

Η Ρωσία προειδοποιεί ξανά για άμεση πυρηνική σύγκρουση με NATO για Ουκρανία-Αντίδραση και για Πολωνία

By Mil.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71021333

Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία – Η Ρωσία εξέφρασε ξανά ανησυχίες για την στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία στην Ουκρανία, υποδηλώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να ωθήσουν τον κόσμο σε μια δυνητικά καταστροφική πυρηνική αντιπαράθεση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων. Η αντίδραση αυτή έρχεται καθώς πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, το πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 61 δισ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης στη Μόσχα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε επικριτικά για τη βοήθεια των δυτικών χωρών στη σύγκρουση της Ουκρανίας. Ο Λαβρόφ προειδοποίησε για την επικίνδυνη πιθανότητα μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ χωρών με πυρηνικά όπλα.

Η Ρωσία προειδοποιεί ξανά για άμεση πυρηνικής σύγκρουσης με το NATO - Αντίδραση και για Πολωνία
Photo by Russian Foreign Ministry Press Service via AP

«Οι Δυτικοί παρασύρονται επικίνδυνα στα πρόθυρα μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, η οποία θα είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες», υποστήριξε.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται παράλληλα με ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, που αναφέρει ότι οι δυνάμεις τους κατέλαβαν το χωριό Novomykhailivka, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ντόνετσκ. Ωστόσο, αυτοί οι ισχυρισμοί έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας, το οποίο υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του εμποδίζουν τις Ρωσικές δυνάμεις από το να έχουν τον πλήρη έλεγχο του χωριού.

Καθώς οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, οι ΗΠΑ δεν έχουν παρατηρήσει καμία αλλαγή στον πυρηνικό σχεδιασμό της Ρωσίας μέχρι σήμερα παρά τις δηλώσεις από τους αξιωματούχους της.

Σήμερα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας απάντησε και στον Πρόεδρο της Πολωνίας για το θέμα μεταφοράς πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία όπως σας ενημερώσαμε, λέγοντας ότι πλέον η Ρωσία θα αλλάξει τα σχέδια της και θα συμπεριλάβει και αυτή την πιθανότητα.

Exit mobile version