Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

ΥΦΕΘΑ για Αμυντική βιομηχανία: «Ελληνικές εταιρείες σε 72 προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στο άρθρο του ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στο περιοδικό “ENERGIZING GREECE” έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την εξέλιξη τόσο των εξοπλιστικών προγραμμάτων όσο και για τα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης με στόχο την ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει σε σημεία του άρθρου του:

«Μετά από χρόνια απαξίωσης, η αμυντική μας βιομηχανία γνωρίζει μια πραγματική αναγέννηση, με τη συμμετοχή της στις κορυφαίες εκθέσεις αμυντικού υλικού στον κόσμο και σε πληθώρα φιλόδοξων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Η ακτινοβολία αυτής της «νέας» αμυντικής βιομηχανίας καθίσταται εμφανής χάρη στον στιβαρό της ρόλο σε πρωτοβουλίες Έρευνας και Ανάπτυξης τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ελληνικές εταιρίες συμμετείχαν σε 72 προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση κατά την περίοδο 2019-2022, έναντι κανενός κατά την περίοδο 2015-2019.

ΥΦΕΘΑ για Αμυντική βιομηχανία: «Ελληνικές εταιρείες σε 72 προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης»
Photo by mod.mil.gr

Η προσπάθεια υλοποίησης του οράματός μας για τις Ένοπλες Δυνάμεις θα εντατικοποιηθεί κατά τα επόμενα χρόνια. Η ολοκλήρωση των εκκρεμών εξοπλιστικών προγραμμάτων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με την επικείμενη απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών 5ης Γενιάς F-35, θα μετατρέψουν τη χώρα μας σε έναν από τους ισχυρότερους παράγοντες των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τον διαχρονικό ιστορικό ρόλο του Ελληνισμού.

Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εισέλθουν δυναμικά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική κρίση, με στόχο να συνεισφέρουν αποφασιστικά στην προσπάθεια για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2050, αλλά και να συνδράμουν στις αυξημένες απαιτήσεις διαχείρισης φυσικών καταστροφών που προκαλεί η αλλαγή του κλίματος» αναφέρει σε σημεία του το άρθρο του ΥΦΕΘΑ.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα