Ξεκινά η σημαντική άσκηση στην Αν. Μεσόγειο με Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία & Κύπρο

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας “η Κύπρος, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία συνεχίζουν την κοινή επιχειρησιακή παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Τετραμερούς Συνεργασίας (QUADRIPARTITE INITIATIVE – QUAD), με την πραγματοποίηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της αεροναυτικής άσκησης με την ονομασία «EUNOMIA 2/2021», στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από την Δευτέρα 4 έως την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021.

Στην «EUNOMIA 2/2021» από τη χώρα μας συμμετέχει η Φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ με το οργανικό της Ελικόπτερο, 1 Υποβρύχιο, Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων, 6 Αεροσκάφη F-16 BLK 52+, 1 Αεροσκάφος Αεροφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) και 1 Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ).

ΦΩΤΟ: ΓΕΕΘΑ

Κύριοι επιχειρησιακοί στόχοι της ετήσιας άσκησης «EUNOMIA» είναι η προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών ναυτικών και αεροπορικών μονάδων, καθώς και η ανάπτυξη της ικανότητάς τους να διεξάγουν και να συντονίζουν θαλάσσιες και αεροπορικές επιχειρήσεις στα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου.” καταλήγει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Ακόμα, η Γαλλική πρεσβεία στην Κύπρο ανακοίνωσε:

“Η άσκηση EUNOMIA 2/2021 με την Κύπρο, την Ιταλία και την Ελλάδα εταίρους μας ξεκινά. Στόχος η καλύτερη συνεργασία των αεροναυτικών μας δυνάμεων και η επιβεβαίωση της κοινής μας δέσμευσης για ελεύθερη ναυσιπλοΐα” καταληγεί η Γαλλική ανακοίνωση

NEMESISHD.GR – Η αντιγραφή του κειμένου απαγορεύεται χωρίς σχετική άδεια

Share
Translate »